TÜRK KIZILAY'I ENGELLERİ ENGELLİLERİN YANINDA OLARAK AŞIYOR

TÜRK KIZILAY'I ENGELLERİ ENGELLİLERİN YANINDA OLARAK AŞIYOR
Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” 150 Yıllık çınarın faaliyetleri engelliler içinde devam ediyor ”dedi.

Türk Kızılay’ı Canik Şubesi 3 Aralık Dünya Engeliler  günü olması münasebeti ile Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin Canik Kültür Merkezi Salonunda yapacakları faaliyeti destekliyor Kamuoyu oluşturarak onları özel günlerinde sevindirmeye çalışıyor. Türk Kızılay’ı gönüllüsü Mehteran ekibi ile yapılacak gösterilerin yanında hazırlanan hediyelerle onları sevindirmeye çalışacak ortamdan çıkıp topluma katılması gereken engelliler her zaman Türk Kızılay’ı tarafından destekleniyor. Türk Kızılay’ı engelliler için tekerlekli sandalye, hasta yatağına, bağlı olarak yaşamını sürdüren ve ayrıca hasta bezi, gırtlak cihazı gibi ekipmanları temin ederek onları yalnız bırakmıyor.

 

ENGELLİ OLMAK KADER DEĞİLDİR

Kimsesizlerin kimsesi olan Türk Kızılay’ı her alanda olduğu gibi engellilerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” 3 Aralık Dünya Engelliler gününde onları sevindirmek ve yalnız bırakmak istemiyoruz. Bu maksatla bir kampanya başlattık. Türk Kızılay ‘ı gönüllerini engellileri gününde onlara hediyeler vererek o günü beraber geçirecekler. Engelli olmak kader değildir. Bu kaderse bunu hep beraber yenmemiz lazım. He zaman onların yanında olmalı engelleri beraber aşmalıyız. Hepimiz engelli olabiliriz. Engelli adayıyız. Bu maksatla engelleri olan kardeşlerimizle engelleri birlikte aşmaya dertlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.