TÜRK KIZILAY’DAN BAŞKAN EDİS’E BRONZ MADALYA

TÜRK KIZILAY’DAN BAŞKAN EDİS’E BRONZ MADALYA
Vezirköprü ilçesindeki Köprülüler Anadolu Lisesi tarafından Maarif Hareketi kapsamındaki "Kan Ver Sağlık Al" projesi ile düzenlenen kan bağışı kampanyasında 268 ünite kan toplanmıştı.

Köprülüler Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri hem okul içinde hem de ilçe meydanına konuşlanan kan bağışı aracına gönüllü kan bağışçılarını davet ettiler. Kan bağısı kampanyasına Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçe Kaymakamı Kudret Kurnaz ve ilçenin ileri gelen idari amirleri iştirak etti. Örnek çalışma ile ilçede ses getiren, hasta ve hasta yakınlarının derdine derman olan kan bağışı kampanyası düzenlenmesinden ötürü Türk Kızılay’ı Samsun Kan Bağışı merkezi Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı Vezirköprü İlçe Temsilciliği ve beraberindeki heyet Köprülüler Anadolu lisesi başta olmak üzere Vezirköprü ilçesinde bir dizi teşekkür ziyaretlerinde bulundular. 

img-8505.JPG

‘MÜDÜR, TÜRK KIZILAY’INA TEŞEKKÜR ETTİ’

Okul ziyaret edilerek etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür belgesi verildi. Duyarlı davranışlarından dolayı öğrenciler kutlandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Resul Özata,” Okulumuz tarafından Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunulmuştuk. Bizleri unutmayan Kızılay yetkililerine teşekkür ediyorum ”diye konuştu. Daha sonra heyet aynı zamanda kan bağışı yaparak da kampanyaya destek veren ilçe kaymakamı Kudret Kurnaz’a, ilçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan’a, ilçe müftüsü Ali Erbaş’a ve diğer kamu kurum kuruluşları amirlerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

img-8406-ilce-kaymakami-kudret-kurnaz.jpg

KAN BAĞIŞINDA BULUNARAK DESTEK VERDİK’

Her alanda Türk Kızılay’ının yanında olduklarını işaret eden İlçe Kaymakamı Kudret Kurnaz, “Bu bağlamda kampanyamıza Köprülüler Anadolu Lisesi müdürlüğümüz ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimize de kan bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına bil fiil arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz Kızılay’dan gelen sağlık ekiplerimizle birlikte gönüllü çalışanlar olarak çalıştılar. Bu işin önemini bizzat icra ederek öğretmiş oluyoruz çocuklarımıza. O açıdan çok önemli. Bizler de kan bağışında bulunarak destek verdik. Velilerimiz, kurumlarımız kan bağışında bulunarak kampanyamıza destek verdiler. Emeği geçen ve bu kampanyada kan bağışında bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Bu bilincin gelişmesini temenni ediyorum” dedi. 

img-8496-vezirkopru-belediye-baskani-ibrahim-sadik-edis-madalya.JPG

BAŞKAN EDİS’E BRONZ MADALYASI TAKDİM EDİLDİ

Bu arada ilçe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e kan bağışı sayısı 10 ve üzerinde olan bağışçılara Türk Kızılay’ı tarafından verilen yapmış olduğu kan bağışlarından dolayı hak etmiş olduğu Bronz Madalyası takdim edildi. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,” Kan bağışı yapıp hayat kurtarmak tarif edilemez bir mutluluktur. Bunun üzerine bir de bronz madalya almış olmanın mutluğunu yaşıyorum. Vatandaşlarımızı da kan bağışına davet ediyorum. Özverili çalışmalarından ötürü Kızılay’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

 

‘BİZİM FELSEFEMİZDE KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ’

Türk Kızılay’ı olarak özveri ile çalıştıklarının altını çizen Türk Kızılay’ı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram,  “2005’ten bu yana Türkiye’nin kan ihtiyacının karşılanma görevi Türk Kızılayı tarafından yürütülmekte. Biliyorsunuz ki kan kaynağı  sadece insan olan hiç bir fabrikada üretilemeyen bir yapı. Bunun için kan bağışçılarının düzenli olarak kan vermesi büyük önem arz etmektedir. Kan bağışı yapmak çok basit aslında, 18-65 yaş arasındaki ve 50 kg üzerindeki önemli sağlık sorunu olmayan herkes kan bağışında bulunabilir. Bizler de bu kapsamda Vezirköprü ilçemizde Köprülüler Anadolu Lisesi önderliğinde geniş kapsamlı bir kan bağışı faaliyeti düzenledik. Vezirköprü’de ilk defa öğrencilere Kan Bağışı ve Kızılay konulu eğitim verildi. Bütün öğrencilerimiz bu eğitimi aldı. Bu eğitim neticesinde Kan bağışı yapmak üzere insanları davet ettiler. Başta sayın kaymakamımız ve belediye başkanımız olmak üzere kampanyamıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.