TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİYLE İFTARDA BULUŞTU

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİYLE İFTARDA BULUŞTU
Bafra Türk Eğitim Sen İlçe Temsilciliği üyeleriyle iftarda bir araya geldi

turk-egitim-sen-(3).jpgturk-egitim-sen-(4).jpgturk-egitim-sen-(1).jpg Bafra Ali Kale Tesislerinde yapılan iftar programına Türk Eğitim Sen İlçe yönetimi, MHP Bafra İlçe yönetimi, Kamu-Sen’e bağlı diğer hizmet kollarının başkanları, çok sayıda Türk Eğitim Sen üyesi öğretmen ve memur katıldı. İftar saatinden önce bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, “Birazdan Yüce Allah’ın bizlere bir lütuf olarak gönderdiğine inandığım ve üzerimize borç kılınan oruçlarımızı açacağız. Bu güzel ibadet sizleri bizlerle bu güzel iftar sofrasında buluşturdu. Bundan dolayı rabbimize ne kadar şükretsek azdır” diyerek sözlerine başladı. Eroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Türk Eğitim Sen saflarında yer alarak bir duruşun, onurun ve inancın saflarında yer almış oldunuz aslında. Menfaatsiz, karşılıksız da bir davaya bağlanılabileceğini, beklentilerin ötesinde sadece doğru istikamet üzre yürüyen topluluğun saflarında yer alınabileceğini gösterdiniz. Siz Türk Eğitim Senli olmakla sadece bir sendikaya üye olmadınız aslında. Siz Türk Eğitim Senli olmakla;

Hak mücadelesinin en onurlu topluluğunda yer aldınız. Siz Türk Eğitim Senli olmakla;

Ahlâkın, erdemin, vefanın yanında yer aldınız. Onurlu insanların onurlu mücadelesine omuz verdiniz. Siz Türk Eğitim Senli olmakla asıl gücün, nicelikte değil nitelikte olduğunu gösterdiniz. Siz Türk eğitim senli olmakla ilkelerin ve doğruların, iyi günlerde de kötü günlerde de aynı yerde yer alabilmenin yolunu gösterdiniz.  Saygıdır Türk Eğitim Senli olmak, samimiyettir. Kardeşliktir, vatanseverliktir, gönülden bağlanmaktır Türk Eğitim Senli olmak. İyi ki sizler varsınız ve iyi ki Türk Eğitim Sen var! Her daim hakkı haykıracak, hakkı tutup kaldıracak, her zaman memurun, öğretmenin yanında olacak sarp bir kaledir Türk Eğitim Sen. Bu kale, böyle inanmış üyeleri, gönül verenleri oldukça yıkılmaz ve zapt edilemez inanın.

Değerli arkadaşlar, sevgili misafirler yaklaşık 4 ay önce bu kutlu görevi devraldık. Bu 4 ay zarfında, bir yandan okullarımızı ve siz üyelerimizi ziyaret etmeye çalıştık; bir yandan yeni sendika hizmet binamızın eksikliklerini gidermeye çalıştık. Bu süreçte ziyaret edemediğimiz, halini hatırını soramadığımız üyelerimiz varsa lütfen kusurumuza bakmasınlar.

Kısıtlı bir zaman diliminde bütün okullarımıza uğramaya gayret ettik. Allah razı olsun bütün üyelerimizden. Bizi hep güler yüz ve muhabbetle karşıladılar. Biz inanın gücümüzü sayıdan değil,sizin samimiyetiniz bize olan inancınızdan alıyoruz.

Bütün imkansızlıklara, zorluklara rağmen Türk Eğitim Sen bayrağını, eğitim camiasının burçlarında gururla dalgalandırmaya çalışıyoruz. Hep birlikte, birlik içinde bütün zorlukların üstesinden geliriz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Allah birliğimizi ve muhabbetimizi daim eylesin.

Bu mübarek akşamda Allah tutmuş olduğumuz oruçları ve yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin.

İftarımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve bizleri yalnız bırakmayıpbirlik, beraberliğimize vesile olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, afiyet olsun diyorum. Teşekkür ederim. "

İftar programı, Türk Diyanet Sen Bafra İlçe Başkanı Asım Kalyoncu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

Oktay ZERRİN-Bafra

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.