Turizm Merkezi İçin İlk Adım Atıldı.

Turizm Merkezi İçin İlk Adım Atıldı.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme ilçesinin Turizm Merkezi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun'u makamında ziyaret etti.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun'u makamında ziyaret ederek Terme'nin doğası ve tarihiyle ilgili bilgiler verdi. Terme'nin hava fotoğrafları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun'a açıklamalarda bulunan Başkan Kul Terme Amazonlarla ve doğasıyla içinde büyük bir kültür hazinesini barındırıyor. İnsanların bu hazineyi görmeleri ve buradaki temiz havayı solumaları için turizme önem verilmesi ve ilçemizin turizm merkezi ilan edilmesi büyük önem arz ediyor. “ Dedi.
İLÇENİN KENDİNE ÖZGÜ POTANSİYELİ VAR
İlçenin kendine has özelliklerinin önem taşıdığını sözlerine ekleyen Başkan Kul, “Her ülkenin, her bölgenin, her yörenin bir kalkınma stratejisi var. Tabi bunda en önemli şey o bölgenin potansiyelidir. Mevcut potansiyelin tespit edilmesinin ardından, neler yapılabileceği yönünde yol çizilir. Bizim ilçemiz nezdinde baktığımız zaman turizm, tarım, ticaret faaliyeti konusunda çok ciddi pozitif yönlerimiz var. Terme, tarihiyle, doğasıyla, tabiatıyla, coğrafyasıyla muhteşem değerlere sahiptir. Turizm artık kum, deniz, güneş üçgeninden ziyade yavaş yavaş kültür ve doğa turizmi dediğimiz alanlara kaymaya başladı. Bizim de Terme olarak asıl hedefimiz, bu tarihi ve doğayı turizme açmak istiyor ve bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere konu ile ilgili kurumlarımızın desteğini bekliyoruz.” Dedi.
TURİZM ÇALIŞTAYI DÜZENLEYİN
Bir bölgenin kültürel değerlerimizi ön plana çıkarmak, farkındalık oluşturmak için Turizm Çalıştayının önemine değinen Prof. Dr. A. Haluk Dursun “Terme ilçesinin ülke turizmine katkı sağlayacak birçok özelliği bir arada barındırdığını görüyoruz. Bir bölgede turizm potansiyelinin nasıl geliştirileceğine dair atılacak önemli adımlardan biri Turizm Çalıştayı düzenlenmesidir. Terme'de konu ile ilgili kamu, özel, sivil toplum kuruluşlarından müteşekkil çalıştay yapılmasının önemini belirterek, Bakanlık olarak bu konuda her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Ziyaretleri ve turizm alanındaki güzel çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şenol Kul'a teşekkür ederim.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.