Turizm İşletmelerinde maliyetler arttı

Turizm İşletmelerinde maliyetler arttı
Dövizdeki artış turizm işletmecilerini de vurdu

Samsunda faaliyet gösteren turizm bakanlığı belgeli tesislerin genel müdürleri, KATİD başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş’ın ev sahipliğinde yaz sezon kapanışı ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Anemon Samsun Hotel’de gerçekleşen toplantıya katılan Samsunlu otelciler yaz sezonunun iyi geçtiğini belirtirken, Ekim ayı itibari ile başlayacak olan iş sezonunda zorlanacaklarını tahmin ediyorlar.

KÖRFEZ PAZARI YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Toplantıda konuşan KATİD Başkanı Murat Toktaş ” 2018 yılı yaz sezonu geçen yıla gören biraz daha iyi geçerken körfez pazarındaki hareketlilik otelcilerin yüzlerini güldürdü. Tahminimiz 2019 yılı körfez pazarı anlamından çok daha iyi geçecek. Bu olumlu artışın en önemli nedenleri uzun zamandır bu pazara yapılan çalışmalar ve ilk etapta Kuveyt den başlayan direk seferlerin etkisi büyük oldu. Temmuz ve ağustos aylarında otellerde 76.852 yerli, 7.827 yabancı turist ağırladık” Dedi.

KURDAKİ ARTIŞ MALİYETLERİ ÇOK ARTTIRDI

 

Kurdaki aşırı yükselmenin maliyetleri artırdığını belirten KATİD başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, “ Eskiye göre çok daha küçük kar marjları ile çalışan oteller bu gelişmelerden olumsuz etkilendi. Kurdaki artışlar bizim girdilerimizi direk etkiledi. En önemli gider kalemlerimiz olan elektrik ve doğal gazdaki artış ile yiyecek içecek ürünlerinde yaşanan fiyat artışı maliyetleri artırdı.

 

Şuana kadar fiyatlarımıza bir yansıtma yapmadık ama bu şartlarda mutlaka bir fiyat ayarlaması yapmamız gerekecek aksi takdirde tesisleri ayakta tutmak zor olacak. Bu konuda dikkat edeceğimiz husus ise bize yansıyan maliyet artışlarının üstünde bir fiyat ayarlaması yapılmayacak. Bu konuda hiç tartışmasız mutabakata vardık.” Diye konuştu.

 

Yeni başlayacak olan iş sezonu ile ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda önümüzdeki dönemde yapılaması gerekenler ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.