TURAN BABANIN ÇİFTLİĞİ Mİ?

TURAN BABANIN ÇİFTLİĞİ Mİ?

       Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır’ın yeğeni Burhan Çakır’ı 2012 yılında Belediyeye koyduğu, daha sonra sözleşmeli personel veya Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden memur yaptı. Saski’de çalışmaya başlayan Burhan Çakır’ın zimmetine para geçirdiği tespit edilmesine rağmen en ufak bir işlem yapılmadığı iddiası Büyükşehir Belediyesi Turan Babanın çiftliği mi? Yorumlarına neden oldu.

 

                                     KAMU KURUMU MU? BABALARININ ÇİFTLİĞİ Mİ?

 

    Kamu kurumu olan Büyükşehir Belediyesinde yaşanan bu olayla ilgili Burhan Çakır’ın görevden uzaklaştırılması ve olayın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu olarak bildirilmesi gerekirken sadece Burhan Çakır’ın yerinin değiştirilmiş olması akıllara burası Kamu Kurumu mu? Yoksa babalarının çiftliği mi? Sorusunu getirmekte.

 

                                                 DAHA ÖNCE DE AYNISI YAPILMIŞTI

 

    Büyükşehir Belediyesinde 2006 yılında da aynı şekilde bir olay olmuş, dönemim Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’in devreye girmesi sonucunda hakkında müfettiş raporu olmasına rağmen Satın Alma Müdürü hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmamış sadece yer değişikliği yapılmıştı. Aynı şahıs daha sonra Kocaeli Belediyesine gitmiş, orada da benzer bir olayı yapınca görevinden uzaklaştırılmıştı.

 

                                  AHBAP ÇAVUŞ İŞLETMESİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

 

     Büyükşehir Belediyesi gerek yaptığı ihaleler, gerek satın almalar, gerekse alınan personel bakımından ahbap çavuş ilişkisi ile yönetilen bir işletme haline gelmiş durumda. Belediyede çalışan bürokratların çocukları Belediyede işe alınmış, daha sonra sözleşmeli yapılmış ve memur olmuşlar bu yetmemiş piyasada tanıdık eş, dosttan sürekli 22/d ile ihalesiz satın alımlar yapılmış. Fakir fukaranın ve garibanların çocukları KPSS sınavlarına girip memur olabilmek için inim inim inlerken Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bu uygulama kamuoyu tarafından büyük bir tepkiyle karşılaşmış durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum