“Tüm Samsun Erhan Usta’ya Sahip Çıkmalı”

“Tüm Samsun Erhan Usta’ya Sahip Çıkmalı”
Havza Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Platformu (HASTOP) öncülüğünde bir araya gelen Havza’da hizmet veren sivil toplum örgütleri ve sendikal temsilcileri Samsun Milletvekili Erhan Usta ile bir araya geldiler.

Özel bir otelde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan HASTOP Başkanı Mustafa Başaran HASTOP’un yaklaşık 10 bin kişinin üye olduğu STK ve meslek odalarından oluştuğunu belirterek; “Bizler MHP’nin genel politikalarını eleştirmek durumunda değiliz. Ama Havzanın yetiştirdiği bir değerin partisinin değerlerini korumak adına yapmış olduğu şeylerden ötürü bu şekilde partisinden ihraç edilmesi Havzalılar olarak bizleri oldukça fazla üzdü. Takip ettiğim kadarı ile Erhan Usta bilgi ve tecrübe birikimi ile hep bu ülkenin menfaati için çalışan bir insan. 600 milletvekili içersinde belki de ilk 30’a girecek bir değerin dışlanması Havza’yı çok üzdü. Sadece Havza değil tüm Samsun bu karara tepki göstermeli ve Erhan Usta’ya sahip çıkmalı. Bizler sahip çıkmazsak daha birçok değerimizi bu şekilde kaybederiz. Bizi bu gün yalnız bırakmayan tüm sivil toplum örgütlerine teşekkür ederim.” dedi.

u.jpg u5.jpg

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın Türkiye’nin yetiştirdiği ender ekonomistlerden bir olduğunu belirterek; “Bizler STK’lar olarak bütün partilerimize eşit mesafedeyiz. Bütün vekillerimiz ile iletişim halindeyiz. Özellikle Erhan Usta ve Kemal Zeybek hemşerilik bakımında bizlerin her an yanında olan kişilerdir. Usta gerek bürokratlığı gerekse vekilliği döneminde ilçemize önemli katkılar sağlamıştır. Havza olarak bizlerde Erhan Usta’nın her zaman yanındayız ve yanında olmak durumundayız. Havza olarak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizim düşüncemiz Sayın Usta’ya haksızlık yapıldığı yönündedir.” diye konuştu. Samsun Milletvekili Erhan Usta ise yıllarca devlete hizmet ettiğini, bu süre boyunca ile MHP’li olması gerekçesi ile haksızlığa uğradığını belirterek; “ Ben bürokratlık dönemimde de siyasette de doğru bildiğimi söyledim ve söylemeye devam edeceğim. Ben parti politikalarından ayrılmadım. Ben siyasetçi olarak ilkeler doğrultusunda hareket ettim. Benim için bu toplantı çok önemli. Havzalı olarak sizleri yanımda görmem, sizlerin desteğini hissetmem çok önemli.  İnsanlar neyin ne olduğunu görüyor. Bu ihraç kararının gerekçesinin tüm kamuoyunun ve benim bilmem lazım. Bunun için  kamuoyuna ile bir süre içinde açıklama yapacağım. Hepimiz Türkiye’yi seviyoruz ve hepimiz Türkiye’nin menfaatleri için çalışıyoruz. Sizlere desteğinizden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi. Samsun Milletvekili Erhan Usta gelen bir soru üzerine kendisine bir takımlar davetler ve teklifler geldiğini belirterek; “Duruşumu bozmayacağım. Gerçek olarak gördüğüm Türkiye için faydalı olacağını düşündüğüm şeyler için mücadeleme devam edeceğim.  Siyasi hayatımı bağımsız milletvekili olarak sürdürmeyi düşünüyorum.” dedi. Samsun Milletvekili Erhan Usta daha sonra katılımcılar ile bir süre sohbet etti.

u1.jpg u3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum