“TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜNÜ BOL, KAZANCI BEREKETLİ OLSUN”

“TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜRÜNÜ BOL, KAZANCI BEREKETLİ OLSUN”
Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Ziraat Odası Başkanlığı tarafından "Bafra Ovası 3. Çeltik Hasat Etkinliği" düzenlendi.

Samsun'un Bafra ilçesi Balıklar Mahallesi'nde düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun AK Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çiftçiler katıldı. 

"Çok kaliteli bir ovaya sahibiz"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Çok kaliteli bir ovaya sahip olduğunu, Bafra ovasının % 80'ni kara toprak üzerine kurulmuş toprağı zengin bir ilçeye sahibiz dedi. Bafra'nın Karadeniz'de tek, Türkiye'de ise ikinci büyük ovaya sahip olduklarını da belirterek, bugün 125 bin dekar tek mahsule tarım yapılan bir ovada, tek arazide iki hatta iüç mahsül yapan araziler var. Bu inşallah 2019 yılında ve daha ileriye gittiğimiz de 2020 ve 2021 yılında tarım arazilerinin çok gelişeceğini ve çok verim alacağımızı düşünüyorum" dedi.

"Bafra ve Çarşamba Ülkenin en önemli zenginlik kaynakları"
Bafra ve çarşamba ovasının daha farklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin konuşmasında, biz büyükşehir belediyesi olarak kırsal kalkınma birimimiz var fakat Büyükşehir belediyesi olarak Tarım AŞ'yi de kurduk. Bu sayede belediyeden daha büyük bütçe ayırarak türk tarımına ve samsun tarımına elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz, belediyenin imkanlarını zorlayarak üretilen ürünlerin alınması satılması hususunda da belediye olarak çiftçilerimizin yanında olacağız" dedi.

"Çok güzel topraklar üstünde yaşıyoruz"
İlk ve üç tane ürünün yetiştiği ve kolayca mahsul alacağımız bir alanda yaşıyoruz ve çok zengin topraklara sahibiz diyen AK Parti Samsun Milletvekli AV. Orhan Kırcalı, teknolojinin ilerlemesi ile birlikte Bafralı çiftçilerimiz çeltik'e yöneldi. biz bafralı çiftçiler olarak çeltiği tonaj olarak çok fazla üretiyoruz ama bunun katma değerini sağlama konusunda biraz daha çalışmalarımızı arttırma çabası inancındayım. Çeltiğin üretildikten sonra paketlenmesinin de gerektiğini söyleyen Kırcalı, paketlenmiş ve Bafra markası vurulmuş pirinçlerin de başka şehirlerde marketteki raflarda yerini alması gerektiğini vurguladı. 

"Hükümetimiz Karadenizi Samsun'un yönetmeye çalışıyor"
Samsun Bölgesinde tarım ile ilgili 15 kurumun olduğunu vurgulayan Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun bölgesinde tarımla ilgili laboratuar, araştırma merkezi, ziraat odaları, ziraat fakülteleri var ve gerçekten hükümetimiz Samsun'a çok büyük değer veriyor ve Karadeniz'i Samsun'dan yönlendirmeye çalışıyor o anlamda  hükümetimiz her türlü imkanı Samsun'a sağlıyor. 

"Bulunduğumuz coğrafya çok bir coğrafya bizi rahat bırakmıyorlar"
Hükümetinde çiftçilerden yana olduğunu söyleyen Samsun Valisi Osman Kaymak, Türkiye zaman zaman zor günler geçiriyor, Ülkemizin bulunduğu coğrafya çok zor bir coğrafya, bu coğrafyada bizi rahat bırakmıyorlar, huzurumuzu bozmak için uluslararası güçler her türlü imkanı     kullanıyor ve onun için diyoruz ki onlara karşı en büyük gücümüz birlik beraberliğimiz. İşte bu törenler bizleri bir araya getiren programlar en güzel cevabı veriyor. 

"Bizler iyinin iyisine talip olmak zorundayız"
Yaptığımız ürünü bir tarladan direk vermek var, birde paketleyip pazarlaması var, bizim bu konuda eksikliklerimiz var. Büyükşehir Başkanımız da konuya değindi bir Tarım A.Ş'nin kurulması bence çok anlamlı çünkü yetiştirdiğimiz ürünün katma değerini arttırmamız e iyinin de iyisine talip olmamız lazım.  Kurulacak Tarım A.Ş ile birlikte ürünleriniz tüccarlar sayesinde zai edilebilir ürününüzün karşılığını alamaya bilirsiniz onun için de birlik olmak zorundayız" dedi.

Başkan Kılıç: "Modern tarımın Gereğini yapmak zorundayız"
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise: “ Bafra’mız ülkemiz için önemli bir ova. Özellikle tarımsal alanda beklenti çok büyük. Bu beklentiyi karşılayabilmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Modern tarımın gereğini yerine getirmek zorundayız. Bilinçli üreticiler olmak zorundayız. Markalaşma yolunda hızlı adımlar atmak zorundayız. Elbirliği yapmak zorundayız. İlçe tarımında önemli bir pay sahibi olan çeltik üretiminde de durum aynı. Hasatımızın bereketli olmasını diliyorum” Dedi. Şenlik, hasadın ardından yapılan ikramla son buldu. 

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.