TÜM BALIKÇILARIMIZA VİRA BİSMİLLAH DİYORUZ

TÜM BALIKÇILARIMIZA VİRA BİSMİLLAH DİYORUZ
Canik ilçesi Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen ’2019-2020 Yılı Balıkçılık Av Sezonu Açılış Töreni’ne katılan Samsun Valisi Osman Kaymak," Bol ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum "dedi.

Canik balıkçı barınağında 2019-2020 Yılı Balıkçılık Avlanma Sezonunun açılışını yapmak üzere topladıklarını vurgulayan Vali Osman Kaymak, ”Şimdiden balıkçı kardeşlerimize hayırlı olsun. Samsun’da yılda 50 bin tona yakın balık avlanmaktadır. Bu sektörde 100 bin insan ekmek yiyor. Samsun balıkçılıkta en önde gelen illerimizden birisidir. Bizde bu sektörü çok önemsiyoruz. Bugün burada balıkçılık sezonunu açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

img-2273.jpg

‘YÖNETMELİKLERE UYMALARI GEREKİYOR’
Alaçam, 19 Mayıs, Yakakent, Terme ve Canik olmak üzere 5 balıkçı barınağının var olduğunu hatırlatan Vali Osman Kaymak,”630’a yakın balıkçı teknemiz var. Yine 3500 ruhsatlı balıkçımız mevcuttur. Yıllık olarak bu sektör 17-18 bin Euro ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bu anlamda balıkçılık sektörü Samsun’un önemli alanlarından birisidir. Buradan balıkçılardan da şunu önemsiyoruz. Türkiye’de ve Dünya’da av balıkçılığı gittikçe azalmaktadır. O yönüyle bilinçli avcılık yapmalarını istiyoruz. Balıkçılarımızın tamim ve yönetmeliklere uymaları gerekiyor. Bilinçsiz ve vahşi avlanmadan kaçmamız lazım.

img-2342.jpg

Tabi ki şuan Türkiye’nin kültür balıkçılığına çok ihtiyacı var. Biz o anlamda ilimizde kültür balıkçılığını artırmak için çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. Özellikle Japonya ile işbirliği içerisindeyiz. Denizde kafes balıkçılığını geliştiriyoruz.  Biz buradan tüm balıkçılarımıza Vira Bismillah diyoruz. Balıkçılık sezonunun hayırlı, kazançlı, kazasız ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

img-2349.jpg

BALIKÇILIK SEZONU DUALARLA AÇILDI 
Program sonunda Canik İlçe Müftüsü Ali Çebi tarafından 2019-2020 Yılı Balıkçılık Av Sezonun Açılışı duası yapıldı. Daha sonra Vali Osman Kaymak, Türk Ceza Hukuku Profesörü ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir ve protokol üyeleri ile birlikte balıkçı tekneleri ile denize açılarak temsili ağ atma merasimi gerçekleştirdi. Törene ayrıca, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Albay Ahmet Bahadır ve balıkçılar katıldı.

img-2265.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.