TÜGVA Yaz Okulu'yla Gençliği Geleceğe Hazırlıyor

TÜGVA Yaz Okulu'yla Gençliği Geleceğe Hazırlıyor
SAMSUN'da TÜGVA'nın ücretsiz olarak başlattığı Yaz Okulu'na katılan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim dersleriyle dinini öğrenirken, binicilik, yüzme ve okçuluk gibi sportif faaliyetlerle geleceğe hazırlanıyorlar

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)  Samsun İl Temsilciliği'nin açtığı yaz okuluna katılan 11 ile 18 yaşları arasındaki 150 öğrenciye ahlaki, tarihi ve kültürel konularda eğitimler veriliyor. Tamamen ücretsiz olan eğitimlerde, geleceğimiz olan gençlere her konuda verimli vakit geçirecekleri eğitimler veriliyor. tugva3.jpgtugva-binicilik.jpgtugva-yuzme1.jpg

KUR’AN-I KERİM ÖĞRENİYORLAR

Yaz okuluyla ilgili açıklama yapan TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu, açılan kayıtlara yoğun bir başvuru geldiğini belirterek, "11 ile 18 yaşları arasında erkek öğrencilere yönelik açılan yaz okulumuza 520 başvurudan ancak 150 öğrencinin kaydını yapabildik. Atakum Belediyesi ve Atakum Gençlik Merkezi'nin de katkılarıyla düzenlenen yaz okulumuzda 150 öğrencimiz, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladı. Yine öğrencilere, siyer-i nebi ve tefsir sohbetlerinde eğitimler verildi. Burada yaz ayını verimli geçirecek öğrenciler, inşallah ülkenin geleceğinde rol aldıklarında bugünkü eğitimleri ışığında çalışma yapacaklar" dedi.

BİSİKLET HEDİYESİ VERİLDİ

Yaz Okulu etkinliklerine katılan öğrencilere çeşitli hediyer de verildiğini söyleyen Hakan Durmuşoğlu, Kur'an-ı Kerim dersinde başarı gösteren öğrencilere dikkat çekerek, "2 hafta içerisinde Kur'an-ı Kerim'e geçen çocuklara bisiklet hediye ettik. Yine Kur'an-ı Kerim hediyesinde bulunduk. Çocuklarımızın ailelerine de yaz okulu kursuna çocuklarını gönderdikleri için teşekkür ettik. Etkinliklerimiz tüm hızıyla sürüyor" dedi. Durmuşoğlu, çocuklara yaz okulu boyunca çeşitli sürprizler yapacaklarının da altını çizdi. 

24 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK

20 Haziran'da başlayan yaz okulunun 24 Temmuz'da sona ereceğini söyleyen Hakan Durmuşoğlu, "Yaz boyunca, Kur'an-ı Kerim dersleri, Peygamber Efendimiz (SAV) hayatı, itikat, ibadet ve ahlak konuları işlenirken, futbol, okçuluk, bilgi yarışması, vapur gezisi, film gösterimi, yüzme, play station, binicilik, bowling, kültürel gezi ve seminerler de gerçekleştiriliyor. Çocuklar hem dinini öğreniyor hem de gelecekte kendilerine ışık tutacak sporları öğrenme imkanı buluyor" diye konuştu. 

Hakan Durmuşoğlu, TÜGVA olarak yürüttükleri projeye destek veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı'ya teşekkür ederek, "Yaz okulu projemizi ilk açtığımızda sayın İshak Taşcı gereken desteği vereceğini ve gelecek nesiller adına önemli bir hizmet olacağını söyledi. Bizlere her konuda destek olan İshak Taşcı'ya teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu ortak projeyle inşallah gelecekte bu ülkeyi güzel günler bekleyecek" dedi.

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a projeye verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür eden Hakan Durmuşoğlu, "Sayın bakanımız Samsun için büyük kazanım. Yaz okulu projemizde bakanımızın talimatlarıyla çocuklara pek çok eğitim imkanı sunuldu. Okçuluktan, yüzmeye kadar pek çok spor sahasında çocuklarımız eğitimler alıyor. Gençliğe verdiği önemden dolayı Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a Samsunlu gençler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.