TUGİAD MÜZAKEREDEN YANA

TUGİAD MÜZAKEREDEN YANA
AP kararını eleştiren TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı AB ülkelerini uyardı

AP kararını eleştiren TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı AB ülkelerini uyardı

Herkes için en iyisi müzakerelerin sürmesidir

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerin dondurulması kararını eleştiren TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, kararın bağlayıcı olmamasına rağmen eğilimi gösterdiğini belirterek “Asıl kararı verecek olan mercilerin sadece eğilimi değil Türkiye’nin gerçeklerini de dikkate alması gerekiyor. 15 Temmuz sonrasında başlayan ekonomik savaşın bir parçası olmak Avrupa Birliğine yakışmaz.” dedi. Kararın, Türkiye’nin AB üyeliğini istemeyenleri sevindirdiğini; Türkiye dostlarını da üzdüğünü belirten Çuhacı Türkiye’nin bu kararı tepkisel değerlendirmemesini istedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, Avrupa Parlamentosu’nun müzakerelerin dondurulması yönündeki kararını eleştirerek asıl kararı verecek olan mercilerin bu eğilimin yanı sıra Türkiye’nin gerçeklerini de dikkate almasını istedi. Hükümete de seslenen Çuhacı, kararın Türkiye’nin tam üyeliğini istemeyen bir grubu sevindirdiğini ancak Türkiye dostlarını da üzdüğünü söyledi.

AP kararını değerlendiren Çuhacı; son günlerdeki gelişimi izleyen herkesin bu kararı beklediğini ve kararın sürpriz olmadığını dile getirerek şu açıklamayı yaptı:

“AB-Türkiye ilişkilerini son dönemde olumlu yönde seyretmediği bir gerçek ve süreci izleyenler için bu karar sürpriz olmadı. Kararın bağlayıcı olmaması önemli… Nihai kararı verecek olanların sadece buradaki eğilimi değil Türkiye’nin gerçeklerini de dikkate alacağını düşünüyorum. Neticede son olarak Brüksel’de ve Paris’te gerçekleşen terör olaylarından sonra AB ülkelerinin nasıl bir refleks gösterdiğini unutmayalım. Bu ülkelerin hiçbirinde bir terör örgütü, darbe girişiminde bulunmadı. 15 Temmuz’da Türkiye’de darbe planlayanlar, başarısız olunca akabinde bir ekonomik savaş başlattılar. Alınan kararla bu sürecin bir parçası olmak Avrupa Birliği’ne yakışmaz. Türkiye, halen sadece mülteciler açısından değil, istikrarsız bir bölgedeki terör dalgası bakımından da AB ülkeleri için güvencedir. AB ülkelerinin Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermesi bu nedenle önemlidir. Bizler işadamları olarak dünyanın her köşesiyle ilişkilerimizin gelişmesi için çalışıyoruz. AB Türkiye’nin en önemli ticaret ortağıdır. İhracat ya da ithalat anlamında AB ülkeleri ve Türkiye birbirleri için çok değerli partnerlerdir. Herkesten, sorunları tepkisel şekilde tırmandırmak yerine çözmek üzere tartışmalarını bekliyoruz. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de üzerimize düşenleri yapacağız. G20 YEA dönem başkanlığı yapan ve Jeune gibi sivil toplum kuruluşlarında önemli sorumluluklar üstlenen TÜGİAD için bu konunun hassasiyetle değerlendirilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin sadece AB değil diğer ülkelerle de işbirliğini geliştirmesi bizim için çok değerlidir.”

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.