TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Çarşamba'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Mal Müdürü Akif Kırmızıbayrak, İlçe Müftüsü Osman Karagöz’ün yanı sıra İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ile velilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi

TOPLAM 70 ADET FEN BİLİMLERİ PROJESİ BULUNMAKTADIR
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Âdem Zorlu, ”Bu tür etkinlikler, hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın, ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.  Bu amaç doğrultusunda fuarımızda toplam 70 adet Fen Bilimleri projesi bulunmaktadır. Bu Proje 100 öğrenci ve biri proje yürütücüsü olmak üzere 4 danışman öğretmen tarafından hazırlanmıştır. Bunun yanında fuarımızda resim ve teknoloji Tasarım eserleri de sergilenmiştir.  Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin; bilim ve teknikte, yeni buluşlara, kapı aralamasını temenni ederiz” dedi.

ÜLKEMİZİ, ÇAĞDAŞ VE UYGARLIK SEVİYESİNE, ULAŞTIRABİLİR
Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız, ileride ülke yararına olacak, büyük buluşların mimarı olabileceğini hatırlatan Müdür Zorlu,” Her biri, bir bilim adamı olarak ülkemizi; çağdaş ve uygarlık seviyesine, ulaştırabilir.  Bu vesileyle Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, yöresel yemeklerle programa renk katan değerli velilerimize ve bu özel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimi sunarken, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Açılış töreninden sonra misafirler, sergilenen TÜBİTAK Bilim Fuarını ve Görsel Sanatlar-Teknoloji Tasarım Sergisini de gezerek, Proje sahibi olan öğrencilerden bilgi aldılar. Program sonunda ise veliler tarafından hazırlanan yöresel yemekleri tadarak ayrıldılar.

Köksal ÖNER
    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.