TSO VE BORSA BİNALARI AÇILDI

TSO VE BORSA BİNALARI AÇILDI
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) görkemli açılış ile hizmete sunuldu. Açılışta, belediye başkanları, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır  ve millet vekilleri yer aldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yeni binası için görkemli bir açılışa imza attı. Açılışta konuşma yapan Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır konuşmasına başlamadan önce tüm konuklarını selamladı. Çakır, Samsun'un daima büyümekte ve gelişmekte olduğunu belirterek, " Borsamızın öncülüğünde ve girişimleriyle kuruluşuna başlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin ilimize kazandırılmasında özverili çalışmaları ile büyük katkı sağlayan sayın Yusuf Özer'e huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Samsun yıllar içinde Karadeniz ve kıyı ülkelerin Türkiye ile bağlantısında bir lojistik, transfer, ihracat ve ithalat merkezi haline gelmeye başladı. Böylece 2022 yılına gelindiğinde limanlarda, özel sektör depolarında, serbest bölge lojistik merkezinde dahil olmak üzere ilimizin depolama kapasitesi 800 bin ton seviyesine çıktı" şeklinde konuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise yaptığı konuşmada "Bölgenin küresel ve ticari bağlamda buluşma noktası olan, Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı Samsun'da yüzyıla aşkın süredir hizmet veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası; şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı veren en önemli aktörlerden biridir." ifadelerine yer verdi.

img-20220519-060527.jpg

img-20220518-183833.jpg

"SAMSUN İSTİKLAL HARBİNİ MÜJDELEYEN ŞEHİRDİR"
"Samsun istiklal harbini müjdeleyen şehirdir. Samsun Türkiye Cumhuriyeti'nin var oluşunun birinci adımıdır" diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu, Samsun ziyareti sırasında Samsun Üniversitesi'de ziyaret ettiğini belirtti. Ziyareti sırasında gençlerle sohbet ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, aynı zamanda üniversite tarafından kendisine 'Fahri Doktora' unvanının verildiği söyledi. Bunun için büyük onur duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Benim için Samsun Üniversitesi Fahri Doktora unvanını almak büyük onur. Çünkü başında Samsun yazıyor" diyerek büyük alkış topladı.

img-20220518-190120-002.jpg

SAMSUN İHRACATI BÜYÜYOR
Konuşmasına tüm konukları selamlayarak başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 19 Mayıs tarihinin Samsun için çok fazla anlama sahip olduğunu, bu yüzden de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehre hizmet etmesinden büyük onur ve gurur duyduğunu belirterek "Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını ve bu uğurda can vermiş tüm şehitlerimizi  rahmetle, hayırla yad ediyorum" dedi. Samsun ihracatının 2022 yılında 36 milyon dolar olduğunu vurgulayan Demir, bu hususta Samsun Ticaret Odası'nın, sanayicilerin ve üreticilerin tüm katkıları sunduğunu söyledi.

KÜRESEL BİR MARKA HEDEFİ: TOGG
1 milyar dolar ihracat hedefinin en zor zamanda aşıldığını söyleyen  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Samsun'un üreten, istihdama katkı sağlayan, her geçen gün büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu vurguladı. Çok güzel anılacak bir güne şahitlik ettiklerine değinen Karaaslan, "Türkiye'nin otomobili TOGG burada. Türkiye'nin geleceği, sayın cumhurbaşkanımızın vizyonu, emeği, desteği burada. TOGG'a sadece elektrikli bir araç gözüyle bakarsak çok eksik yapmış oluruz. TOGG, Türkiye'nin küresel bir marka hedefiyle bende varım demesinin sembolüdür." Karaaslan bu kapsamda emeği geçen Samsun iş dünyasına da teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

YENİ ÜRETİM TALEPLERİ
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın programının çok yoğun geçtiğini ifade eden Samsun Valisi Zülkif Dağlı , hem havada hem de karada her türlü faaliyetin devam ettiğini belirtti. Tarımın, ihracatın  ve üretimin önemini pandemi döneminde daha da iyi anladıklarını dile getiren Dağlı, yeni üretim taleplerine, üretim alanlarını genişleterek yanıt vereceklerini söyledi. Yapılan çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe başkanları ve ticaret odaları ile birlikte hareket etmekle yükümlü olduklarını vurgulayan Dağlı, " Eylem ve faaliyetler her zaman prosedürlerin önünde götürmeliyiz. Başka türlü yol almamız mümkün değil." dedi. Organize Sanayi Bölgeleri'ne dair çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Dağlı, Samsun'un çok önemli cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.  Konuşmaların ardından kurdele kesilerek binanın açılış töreni gerçekleştirildi.

img-20220518-201411.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.