TSO SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ GELİNEN NOKTA

Doğrusunu ararsanız TSO seçimleri ile ilgili taraf olmayı düşünmekte idim, ancak bazı gazetelerin özellikle içerisine girdikleri tutumlar beni bunu yapmaktan vazgeçirdi, TSO bir sivil toplum kuruluşunun ötesinde bir kurum olmadığı halde bazı insanların çok hevesli bir biçimde ele geçirme çalışmalarına girmelerine çok anlam verebilmiş değilim. Hele bazı basın organlarının özellikle birilerini ön plana çıkarmaya çalışmaları, hatta bu konuda muhabirlerinden köşe yazarlarına varıncaya dek hepsinin tam gaz bir çalışma içerisine girmeleri ön plana çıkarmak istedikleri insanların yararına değil zararına olduğunu unutmasınlar. Zira hayatları boyunca hiçbir zaman kendileri olamamış insanların şimdi kalkıp birilerine destek vermeye kalkmaları akıllarda ciddi soruların oluşmasına neden oluyor. Acaba bunu yapan insanlar içerisinde bulundukları ekonomik sıkıntıları çözebilmek için mi bu tavrı gösteriyorlar.Benim gibi düşünen bir çok insan bu tür insanların yüzünden ya tarafsız kalmayı tercih ediyor veya karşılarında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl TSO Başkanlığı konusunda yoğun bir çalışma başlatan eski Vekil her ne kadar siyasetten geliyor ise de bu işi hiç bilmediği için erken havlu atmış durumda. Bir insan bir göreve talip olacağı zaman önce onun alt yapısını oluşturur, ardından o işle ilgili güzel bir ekip çalışması yapar, daha sonra oturup ekibiyle yapması gerekenleri istişare eder ve yola öyle çıkar. Eski vekil bu dediklerimin hiç birisini yapmadan sadece tek bir arkadaşını yanına alarak çalışmaya başlamış, sadece oy verecek üyeler üzerinde bir çalışma yapmış ancak o çalışmadan hiçbir sonuç alamamıştır.

Mevcut Oda Başkanının yeni kurduğu veya kurdurduğu onyedi şirket nedeniyle blok oy alacağından eski vekil oradan çıkamayacağını anlayınca bu kez sürekli olarak bu konuyu gündeme getirme cihetine giderek geriye adım atmasıyla ilgili kamuoyunu şimdiden bilgilendirme çalışması yapıyor. Bu arkadaşımız ömrünün hiçbir döneminde hiçbir konuda ciddi bir duruş gösteremediğinden herkesi memnun edeceğini zannederek herkese gülücük dağıtarak veya münasebet kurarak sonuç alacağını zannetmiş ama gerçeklerin hiç de öyle olmadığını görünce geriye adım atmak zorunda kalmış.Örneğin patronunun kankisi olan gazeteciyi dost zannedip daha sonra kendisi ile ilgili yaptığı haber ve oda seçimlerindeki tavrı nedeniyle telefondaki atışmaları bu konudaki tecrübesizliğinin delilidir. Arkadaşımızın o kadar enteresan bir anlayışı var ki anlatamam şirketinin patronu içeride iken uçakta yolculuk yaptığı bazı insanlara başka şirketlerde iş bulmaları yönünde talebi olduğunu söyleyince o insanlar şaşırıp kalmışlar.Bu arkadaşımızı insan olarak severim ancak yöneticilik ve siyaset çok farklı bir konudur yaptığı ciddi hatalar nedeniyle yarış başlamadan havlu atmak zorunda kalmıştır.

Gelelim Keresteci kardeşimizin bu konudaki uğraşlarına, arkadaşımız bu işe bir hayli hevesli, ciddi çıkışları da var ancak daha önceki icraatları, beraber hareket ettiği insanlar, kendisine destek veren basın organlarının kamuoyundaki algılamaları ve en son yaptığı şikayetlerin altını dolduramaması sonucu ciddi bir ivme kaybetti. Ben onun yerinde olsaydım çok daha farklı bir yol izlerdim daha önce birlikte çalıştığı insanların karşısına aday olmayı kafasına koyduğu günden itibaren onların yaptıkları hataların tamamını kayıt altına alır, zamanı geldiğinde ortaya çıkarırdım. Kendisi bu odada Başkan yardımcılığı yaptığı dönemlerde orada olup biten her şeyi bilir, belgesini de çok rahat bir biçimde alabilirdi. Sadece almakla kalmaz orada kendisine yakın bir ekip oluşturup olan biten her şeyden haberdar olabilirdi. Ben Büyükşehir Belediyesinden ayrıldım ama orada yaşananlar anında bana haber verilir. Önümüzdeki günlerde çok enteresan bazı dosyaları sizlerle paylaşacağım zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Keresteci kardeşimizin bu işleri çok iyi bilmediğini düşünüyorum, şayet bilmiş olsaydı şimdi yer yerinden oynayacak evrakları açıklar olayı sandığa gitmeden bitirirdi.

Diyeceksiniz ki nereden biliyorsun orada o tür evrakların olduğunu, benim elimde mahkeme belgeleriyle, isimleriyle açık ve net tam dört sayfalık belgeler var, bu belgeleri yayınlamayı düşünüyordum ancak mevcut yönetimin karşısında aday olanlara baktığımda mevcut yönetimin geçmişte bir çok yanlışını haber yapmış olmama rağmen tarafsız kalmanın daha doğru bir davranış biçimi olacağını düşünüyorum. Ancak bu arkadaşlar önümüzdeki hafta yapılacak olan meclis üyelikleri seçimi ardından durumu yeniden değerlendirip farklı bir isim ortaya çıkararak onun etrafında birleşir iseler o zaman durum değişir, aksi halde mevcut yönetim bu işi göğüslerse kimse şaşırmasın. Mevcut oda yönetiminin karşısına çıkacak adayların önemli bazı ayrıcalıkları olması gerekiyor, Vezir Hazretlerinin kontrolündeki bir oda yönetiminden kimse bir şey beklemesin keresteci kardeş Vezir Hazretlerinin en iyi adamı mevcut yönetim deseniz hakeza öyle o zaman yalandan kimse oda yönetiminin değişmesi için uğraşmasın. Bu toplum makamlara adam bulmak için değil değişim ve özgürlükçü bir yönetim özlemindedir bunu yapabilecek insanlar varsa çıksınlar ortaya, aksi halde kimse boşuna uğraş vermesin. Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR