TSK MEHMETÇİK VAKFINDAN KÜLTÜR GEZİSİ

TSK MEHMETÇİK VAKFINDAN KÜLTÜR GEZİSİ
TSK Mehmetçik Vakfı, Vakıftan bakım ve öğrenim yardımı alan lise ve üniversite öğrencisi şehit ve gazi çocuklarını, 27 Temmuz – 08 Ağustos tarihlerindeki “Kültür Gezisi” için bir araya getirdi.

Yurt genelinden 67 şehit ve gazi çocuğunun katıldığı “Kültür Gezisi” Ankara’da başladı.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen Mehmetçik çocuklarının bağışçılarla buluşması ve Anıtkabir ziyareti duygulu anlar yaşattı. Vakfa bağışta bulunan bağışçılar ile tanışan ve her birinin ellerinden ayrı ayrı öpen Mehmetçik çocukları, daha sonra onlarla birlikte öğle yemeği yedi.Yemeğin ardından Anıtkabir’i ziyaret eden kafile, rehberler eşliğinde Anıtkabir’i gezdikten sonra mozoleye karanfil bıraktı. Özellikle ilk kez Anıtkabir’e gelen öğrenciler, burada duygulu anlar yaşadı.


ÇANAKKALE ZAFERLERİ' NİN 100'ÜNCÜ YILI NEDENİYLE ÇANAKKALE OLDU
Gezi kafilesi sırasıyla; Polatlı, Eskişehir, Bilecik, Bursa illerindeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler.Kültür Gezisi' nin son durağı  Çanakkale Zaferleri' nin 100'üncü yılı nedeniyle Çanakkale oldu. Rehberler eşliğinde bölgeyi gezen Mehmetçik çocukları, nefeslerini tutarak adeta o tarihi çarpışmayı yaşadılar. Kilitbahir Köyü, Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Rumeli Hamidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Sargı Yeri Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Morto ve Alçıtepe Köylerini ziyaret eden öğrenciler, Salim Mutlu Müzesi, Anzak Koyu ve tören alanını da gezdi. Mehmetçik'e Derin Saygı Anıtı ile 57'nci Alay ve Kesikdere şehitliklerini de ziyaret eden öğrenciler, Conkbayırı ve siperlerini de incelediler.

HAYIRSEVER VE İŞ ADAMI YILMAZ’A HEP BİRLİKTE TEŞEKKÜR ETTİLER
Gezi kapsamında; TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral A. Tamer Büyükkantarcıoğlu,  Çanakkale Gelibolu’da 85 dönüm arazi ve bazı gayrimenkullerini TSK Mehmetçik Vakfına bağışlayan hayırsever iş adamı Nusreddin Yılmaz’a, Mehmetçik çocukları ile birlikte teşekkür etti.

‘ MADDİ DEĞERİNİN YANI SIRA MANEVİ DEĞERİ DE ÇOK YÜKSEK’
Bağışlanan arazi üzerinde düzenlenen plaket töreninde konuşan Büyükkantarcıoğlu, “Sayın Yılmaz tarafından Vakfımıza bağışlanan arazi çok değerli, çok kıymetli bir arazi. Maddi değerinin yanı sıra manevi değeri de çok yüksek. Çünkü Gelibolu Yarımadası’nda tarihi alana da çok yakın bir mevkide bulunuyor. Kendisine bütün Mehmetçik aileleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


‘CANLARINI SEVE SEVE FEDA EDİYOR. BİZİM DE BİR KATKI YAPMAMIZ LAZIM’
“Kültür Gezisi” kapsamında Çanakkale’de bulunan Mehmetçik çocukları ile birlikte plaket ve altın madalyanın kendisine takdim edilmesinden sonra duygularını dile getiren Nusreddin Yılmaz, çok mutlu olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Bu çocukların babaları vatan için canlarını seve seve feda ediyor. Bizim de bir katkı yapmamız lazım. O bakımdan çok mutluyum” diye konuştu.Kültür Gezisine katılan şehit ve gazi çocukları da böyle önemli bir bağışa tanıklık etmekten dolayı mutlu olduklarını da dile getirdi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.