TSK GÖREVİNİN BAŞINDA

TSK GÖREVİNİN BAŞINDA
TSK'nın yaptığı açıklamanın 8 maddesi : Görevinin başında olan ve terörle mücadele eden kahraman askerler ayırt edilmeli

Darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından dün akşam saatlerinde Kuzey Irak'ta bulunan Hakurk bölgesine hava harekatı düzenledi. Hava harekatında 20 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Aynı zamanda askeri kaynaklar, dün darbe girişimine ilişkin yapılan açıklamanın 8. maddesinde yer alan 'Çete mensubu bu terörist hainler (FETÖ) ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda BTÖ ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayırt edecek şekilde davranışta bulunacağına inanıyoruz' ifadesini hatırlatarak vatandaşların terörle mücadele eden askerlere yardımcı olunmasının büyük önem taşıdığını vurguladılar. 

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN İLK HAVA HAREKATI 
Darbe girişiminin ardından PKK terör örgütüne yönelik ilk hava harekatı dün akşam düzenlendi. Dün saat 18.22-18.43 saatleri arasında Kuzey Irak'taki PKK'ya ait hedeflere F-16 savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. İHA ile tespit edilen 20 PKK'lı terörist ve sığınak ateş altına alınarak tamamı etkisiz hale getirildi.

TERÖRLE MÜCALE EDEN KAHRAMAN ASKERLER AYIRT EDİLMELİ 
Darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamanın 8. maddesinde "Yüce Milletimizin asker elbisesi içerisine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensubu bu terörist hainler (FETÖ) ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için, aynı zamanda BTÖ ile de canla başla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakar mensuplarını çok iyi ayırt edecek şekilde davranışta bulunacağına inanıyoruz. Bunun da ülkemizin ve asil Milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği bakımından hayati önemi haiz olduğunun bilincindeyiz" denildi. Askeri kaynaklar, yapılan bu açıklamayı hatırlatarak vatandaşların, Doğu ve Güneydoğu'da PKK terör örgütü ile mücadele eden askerlere yardımcı olunmasının büyük önem taşığını vurguladılar.

LOJİSTİK SAĞLAYAN ASKERİ ARAÇLARA SALDIRILMAMALI 
Vatandaşların meydanlarda olmasının gerektiği ancak askere ve kullandıkları araçlara saldırmamaları belirtildi. Aksi bir durumun FETÖ terör örgütüne sevindirdiği vurgulandı. Güneydoğu'da ve Suriye sınırındaki il ve ilçelerin bazılarında Türk Silahlı Kuvvetlerini görev yapamaz hale getirmenin FETÖ terör örgütünün amaçlarından biri olduğunun altını çizen askeri yetkililer, Sınırlardaki devriyeler için vardiyalarını değiştirmeye giden askere saldırılmaması gerektiğini söylediler. Askerleri kaynaklar, sınırdaki askerlere lojistik ikmal yapan askeri araçlara yapılan bir takım saldırıların terör örgütleriyle yapılan mücadeleyi aksatabileceğini söyledi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.