TSK: 25 HEDEF VURULDU

TSK: 25 HEDEF VURULDU
TSK'dan Cerablus açıklaması! 25 hedef 107 kez vuruldu
TSK tarafından "Fırat Kalkanı Harekatı" na ilişkin yapılan açıklamada, "Harekatın 8'inci gününde, dün saat 09:30'dan şu ana kadar Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedef Fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. Toplam 32 köy/yerleşim yerini terörist unsurlardan temizlendi" denildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından "Fırat Kalkanı Harekatı" na ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: "TSK tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Bu kapsamda harekatın 8'inci gününde, dün saat 09:30'dan şu ana kadar Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 25 hedef Fırtına obüsleriyle 107 atım yapılarak tam isabetle vuruldu. Ayrıca akşam saatlerinde (18:50 sularında) yine Zavgar ve Külliyah bölgelerinde teröristlerce barınma alanı olarak kullanıldığı tespit edilen dört bina Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca yapılan hava taarruzuyla içindeki teröristlerle birlikte imha edildi. Buna ilave olarak koalisyon hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca Güzelmezra bölgesine yapılan hava taarruzu sonucunda DEAŞ'a ait bir silahlı araç imha edildi. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. 


TOPLAM 32 KÖY/YERLEŞİM YERİNİ TERÖRİST UNSURLARDAN TEMİZLENDİ 


24 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar, Koalisyon çerçevesinde yürütülmekte olan Fırat Kalkanı harekatında, Özgür Suriye Ordusu birlikleri harekatın cereyan ettiği bölgede toplam 32 köy/yerleşim yerini terörist unsurlardan temizleyerek, bu bölgeleri sivil halkın dönüşüne müsait bir duruma getirmiştir. Anılan bölgelere dönüş başladı. 
(DHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.