TSE ONAYI

TSE ONAYI
Canik'in kalitesine TSE onayı

Canik Belediyesi'nin, Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) aldığı ve kalitesini tescillediği ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, TSE denetiminden geçti. Kurumsallaşmayı tamamladıklarını belirten Başkan Osman Genç, dünya standartlarında bir belediye olduklarını söyledi.

 

Canik Belediyesi'nin hizmet kalitesini tescilleyen "ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi" Türk Standartları Enstitüsü'nün denetiminden geçti. TSE Dış Tetkikçi Uzmanı Emel Özcan tarafından belediyenin birimlerinde personele yönelik yapılan denetimlerde hizmet işleyişinin ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi'ne uygun olarak devam ettiği görülürken, Başkan Osman Genç, kurumsallaşmayı tamamlayan bir kurum olarak, dünya standartlarında bir belediye olduklarını dikkat çekti.

 

'ULUSLARARASI STANDARTTA BELEDİYE'

Canik Belediyesi olarak dünya standartlarında evrensel bir belediyecilik yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Dünya her an yenilenmekte ve bundan hareketle kalitenin sürekliliğini sağlamak, sistemimizi sürekli iyileştirmek temel amacımızdır. Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni uygulayan ilk belediye olarak ISO 9001 belgesini de almamız, hizmet kalitemizin uluslararası standartlarda olduğunu tescillemiştir. Dolayısıyla üç ay gibi kısa sürede aldığımız belge kapsamında her yıl yapılan denetimlerimizde uygunluk onayı alıyoruz. Uluslararası standartta bir belediye olarak hizmetlerimizi hızlı, etkin ve kaliteli yürütüyoruz" dedi.

 

'YENİ BİR UFUK AÇTIK'

Canik Belediyesi olarak TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemleri Standardı Belgesi ile yeni bir ufuk açtıklarını ifade eden Başkan Genç, "ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi kapsamında çalışanlarımız eğitimler aldı. Bütün personelimiz belediyemizin standardının farkında olarak özveriyle çalışıyor. Kalite belgesi sahibi olan bir belediye olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve standartlarımızı daha yukarılara yükseltmek için çalışıyoruz. Bu başarı bir ekip işi. İnanıyorum ki daha büyük hedeflere ulaşacağız. Bu nedenle tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

CANİK'TE 13 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ

Kalite Belgesi'ne giden yolu da anlatan Başkan Genç, "Canik'te 13 yılda başta kurumsallaşma olmak üzere eğitim, kültür, sanat, kentsel dönüşüm, ticaret alanlarında yaptığımız yatırımlarla çok şey değişti. Şehrin arka bahçesi iken bugün tercih edilen bir cazibe merkezine dönüşen Canik'te, belediye olarak gerek hayata geçirdiğimiz Elektronik Belge Yönetim Sistemimiz, gerekse hizmet kalitemiz ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi ile tescillenmiş oldu. Kalitesi tescilli bir belediye olarak standartlarımızı daha yukarıya çekmenin gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.