Trompetin dâhisi Sergei Nakariakov Çukurova Üniversitesi’nde

Trompetin dâhisi Sergei Nakariakov Çukurova Üniversitesi’nde
Konusunda uzman dünyaca tanınan birçok sanatçı Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na gelerek masterclass yapmaya devam ediyor.

Son olarak Trompetin Paganini’si olarak tanınan Sergei Nakariakov Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ile buluştu. 

Trompetin sınırlarını birçok kez aşmış bir müzisyen olan Sergei Nakariakov’un masterclassına öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sadece 13 yaşındayken Korsholm Festivali’nde unutulmaz bir performans gerçekleştiren ünlü müzisyene Fin basını tarafından “Trompetin Paganini’si” lakabı ve Musik und Theater tarafından 'Trompetin Caruso’su' lakapları takıldı. 

Sergei Nakariakov, benzersiz bir müzik yeteneğinin yanı sıra şaşırtıcı derecede virtüözlüğü tüm dünyaca bilinen bir müzisyen. Trompet repertuarının tüm edebiyatına hâkim olan müzisyen Sergei Nakariakov Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tanıştığı ve ders verdiği öğrencilerin yetenekleri karşısında hayranlığını dile getirdi. 

Sergei Nakariakov Kimdir?
Sergei Nakariakov 1977 yılında Gorky’de doğdu. Altı yaşındayken piyano çalmaya başladı. On yaşından itibaren Sergei Nakariakov Rusya’nın büyük konser salonlarında orkestralar ile çalmaya başladı. 1988 bakır nefesli sazlar yarışmasında birincilik ödülü aldı. 1991 yılında Bad Wörishofen Pogorelich ve Salzburg Festivali’nde büyük başarı elde etti. Aynı yılın Ağustos ayında, Salzburg Festivali’nde Litvanya Oda Orkestrası ile birlikte bir konser verdi. 1992 yılında Holstein Musik Festivali’ne konuk oldu. O günden beri Los Angeles Hollywood Bowl, New York Lincoln Center, Royal Festival Hall ve Londra’daki Royal Albert Hall dâhil olmak üzere müzik dünyasının önde gelen sanat merkezlerinde birçok konserler verdi.  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.