TRAFİK İLE İMTİHAN

TRAFİK İLE İMTİHAN

Bayram dönüşü yoğun trafik,Samsun- Ankara  yolunda düğün konvoyu ilerliyor, iki şeritte trafik akarken, şehir merkezi yol ayırımı için yolun genişlediğini gören minibüs en sağdan hız yapıyor. Genişlemenin merkeze dönüş yolu olduğunu fark edince dolu olan iki şeritli  yola yüksek hızla girmeye çalışan şoför , demir korkuluğa vurarak , iki takla attı, karşı  korkuluklara çarptı,iki takla ile ilk çarptığı noktaya geldi, trafik durdu... Meraklı kalabalık, koşturanlar, 5 dakika sonra ambulans siren sesi duyulmaya başladı. Yol kapalı, üç yaralı var, yol açılmıyor trafik kilitlendi. Meraklı kalabalık sonuç almaya çalışıyor, koşturanlar, bağıranlar, ne olduğunu bilmeden ağlayanlar.

Aynı düğün konvoyu gelin aldıktan sonra fuar içine yöneldi. Gençlik Caddesi'ne geldiklerinde,arazisinden yol geçtiği için yolun kapanması ile daralan alandaki sıkışma Bafra Caddesi'ne kadar devam ettiğinden , Ptt Başmüdürlük yolundan gelen iki araç Gençlik Caddesi'ne girebilmek için konvoyda ki araçları durdurmaya çalışıyor.  Daralan yolda bir araç  önündeki araca ,öndeki araç  gelin arabasına vurdu. Duran trafikte Gençlik Caddesi'ne girmeye çalışan araçlar ile düğün konvoyu arasında tartışma başladı. Orta sıralarda ilerleyemeyen trafikte herkes kornaya basarken değişik mesafede ki iki araç egzozlarına taktırdıkları ses yükselticisi ile gaza yüklendikce tüm korna seslerini bastırmaya başladılar.

Bulvar yolu ile Gençlik Caddesi'nin birleştiği nokta tıkandı. Liman istikametinden Bulvar yönüne  yeşil ışıkta gecen arabalar ile Bulvar istikametinden liman yönüne yeşil ışıkta geçerek gelen araçlar,düğün konvoyu ile o küçük kavşakta karşılaşınca yol tıkandı. Korna  ile egzoz konseri start aldı.

Yabancılar Çarşısı'nın olduğu sinyalizasyonda yeşil ışıkta geçmeye çalışanlar , Kerim Bey, Cezaevi, Belediye Evleri minibüslerinin duraklarına girmek  için ışık ihlali yapmaları üzerine ikinci yeşil ışıkta da geçemeyince araçlar  yine konsere başladı.

Valilik önünden, eski Fuar alanına dönüş yapmak isteyenler, Sevgi Gölü'nden şehir merkezine gitmek isteyenler, Shell kavşağından düğün salonlarına girmek isteyen ikinci konvoy da olaya karıştıktan sonra, arap saçına dönen trafikte, eski Fuar alanına girmeye çalışan araçlar tek şeritten ücret ödemek için durunca, tren gelmesin diye salavat getirme seansları başladı.

Düğün salonlarına gelen araçların gelişi güzel park etmeleri, alanı iyice daralttığından yer bulma savaşları kendisini göstermeye başladı. Arabasını park eden, düğün salonuna yöneldi.

 Düğünden çıkmak isteyenler, arabalarını gelişi güzel park edenleri bulmak için bölgedeki salonlara araç plakası anonsu yaptırmak için tatlı bir koşturmacaya başladı.

Atatürk Bulvarı'ndan Fakülteye kadar olan hat üzerindeki 50 ve 30 km'lik hız sınırlama tabelaları günlük trafik akış hızına güzellik katmakta. Baruthane bölgesindeki kameralı kontrol noktasına gelindiğinde en rahat, en huzurlu trafik akışı yaşanmaktadır. Araçlar belirtilen hız limitini kameraların görüş alanından çıktığı anda kendi belirlediği hıza bağlayarak yoluna devam etmektedir.

Trabzon – Samsun yolu üzerindeki köprülü geçiş yolu transit giden araçlara büyük kolaylık sağlarken,geçidin altındaki,  Belediye Evleri, Stadyum , Sanayi ve Cezaevi kavşakları tam bir keşmekeşe dönüşmektedir.

Belediye Evleri bölgesindeki trafik lambaları o bölgeyi rahatlatırken, diğer alanda bulunan kavşaklardan anayola çıkmaya çalışanlar, tali birkaç yolun birleşme noktaları kazaya davetiye çıkarmak üzere hazır beklemektedir. Şehir içindeki sinyalizasyon sistemleri ile hız limit tabelalarının tekrar gözden geçirilmesi gerekirken, geniş bir alana sahip olmayan Yabancılar Çarşısı'nın olduğu yerdeki durak hatlarına acil çözüm getirilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR