TRAFİK ÇİLESİ

TRAFİK ÇİLESİ
Samsun’da şehir içinde yeterli denetimin yapılmaması trafiği çileye dönüştürdü

Samsun’un trafik sorunu, yaklaşan bayram sebebiyle daha da arttı. Ticari araçlar, toplu taşıma araçları, yol kenarına park etmek zorunda kalan araçlar, trafiği adeta felç etti.

trafik-(2).jpg

İSTİKLAL CADDESİ İŞKENCESİ

Özellikle İstiklal Caddesi’nin Çiftlik diye isimlendirilen kısmının trafiğe kapanması da caddenin yoğunluğunu arttırdı. Osmaniye Caddesi’nden yukarı çıkan araçlarla, İstiklal Caddesi’nden gelen araçlar, Şehir Kulübü kavşağında çakıştıklarında, sürücülerin öfke krizlerini de arttıran bir işkenceye dönüştü.

trafik-(4).jpg

TRAFİK DURMA NOKTASINDA

Gazi Caddesi araç yoğunluğundan nasibini aldı. Ara sokaklardan inen araçlar ve sokak köşelerinde denetimsizce sıralanan seyyar satıcılar da trafiği adeta durma noktasına getirdi. Cumhuriyet Caddesi araçlar tarafından sürekli kullanılan yollardan ve bayram üzeri de araç yoğunluğu arttı. Araç sürücüleri, Lise Caddesi kavşağında bulunan benzin istasyonuna giriş-çıkış yapan araçların da trafiğin tıkanmasını arttırdığını dile getirdiler.

trafik-(5).jpg

ŞEHİR İÇİNDE DENETİM YOK

Sürücüler de yayalar da denetimsizlikten şikayetçi. Ana caddelerde ve kavşaklarda, trafiği yönlendirecek, düzenleyecek hiçbir görevlinin olmaması, trafiği adeta vicdanlara bırakmış gibi. Bir araç sürücüsü; “İstiklal Caddesi’nde Anadolu Hastenesi’nin güvenlikleri, trafik polislerinden iyi iş çıkarıyor; yolu rahatlatıyor. Gerçek görevliler nerede, merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

trafik-(3).jpg

TEDBİR ALINDI DENİLİNCE TEDBİR ALINMIŞ OLMUYOR

Alınan tedbirlerin demeç metinlerinde kaldığını söyleyen vatandaşlar, kâğıt üzerinde kalan denetimin şehrin trafik çilesine bir faydası olmadığını, bu yoğunluğun daha da artacağını ve yetkililerin demeç yerine iş üretmelerini beklediklerini söylediler. Ahmet Ufuk ERKAN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum