Tosca’nın Samsun Prömiyeri

Tosca’nın Samsun Prömiyeri
Tosca’nın Samsun Prömiyeri 21 Nisan’da Gerçekleşiyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 21 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de gerçekleşecek Tosca operasının prömiyeri için son hazırlıklarını sürdürüyor.

İtalyan besteci Giacomo Puccini’nin en muhteşem operalarından biri olan Tosca operasının Samsun prodüksiyonunda orkestra şefliği görevini Lorenzo Castriota üstleniyor.

Haldun Özörten’in rejisiyle sahnelenecek olan Tosca’nın dekor tasarımı Nihat Kahraman’a kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye ait. Koro şefliği Mikhail Iskrov tarafından yapılan eserin ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait.

Aşk, özgürlük ve vatan uğruna pek çok tehlikeyi göze Tosca, Cavaradossi ve Angelotti’nin hikayesini Napolyon zamanındaki Roma’nın tarihsel ve politik fonunda ele alan Tosca operasında olaylar tutkulu bir aşkın merkezinden anlatılır.

Elindeki politik gücü Tosca’yı elde edebilmek için kullanan Baron Scarpia, devrimci ruha sahip ve Tosca’ya aşık özgürlükçü ressam Cavarodossi, aşkı her şeyin üstünde hatta kendinden bile üstte tutan şarkıcı Tosca ve her birinin ödediği ağır bedeller Tosca’daki dramatik gerilimle hayat buluyor.

Eserde Tosca rolünü Elif Demir, Mine Kurtoğlu ve Seda Ortaç, Mario Cavaradossi rolünü Lorenzo M. Arranz, Ari Edirne ve Özer Öndeş, Baron Scarpia rolünü Tamer Peker ve Erhan Tekinmirza, Cesare Angelotti rolünü Sabri Doğan Çapanoğlu ve Cüneyt Erdoğan, Zangoç rolünü Şahan Gürkan ve Umur Sevim, Spoletta rolünü Cumhur İbili ve Gürkan Sezgin, Jandarma rolünü Eray Dönmez, Gardiyan rolünü Ali İbrahim Tuluk, Çoban Çocuk rolünü ise Beste Berk üstleniyorlar.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin bu sezondaki son prömiyer eseri olan ve 21 – 23 – 25 Nisan tarihlerinde birer gün arayla 3 temsil yapacak olan Tosca operası için biletler Biletiva internet sitesinden ve gişeden alınabilir.

Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.