Torbalı ilçesi, ihracatta 61 ili geride bıraktı

Torbalı ilçesi, ihracatta 61 ili geride bıraktı
Vergi rekortmeni Torbalı, ihracatta da rekor kırdı. 2014 yılında 26 sektörde 100 ülkeye 862 milyon dolarlık ihracatı ile Ege'de İzmir, Denizli, Manisa'dan sonra dördüncü olan Torbalı, Türkiye'de 61 ili geride bıraktı.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçenin 2015 hedefini 1 milyar olarak açıkladı. Torbalı'nın sanayi ve tarım alanında İzmir ve Türkiye'nin lokomotifi olmaya devam ettiğini dile getiren Olgun, “Firmalarımız, yakaladıkları ihracat rakamlarıyla göğsümüzü yeniden kabarttı. Hedefimiz, bir sonraki yıl 1 milyar dolarlık ihracat yapmak. Torbalı, bunu gerçekleştirecek kapasite ve güce sahiptir.” dedi.

ÜRETİMİN MERKEZİ

Coğrafi konum, demiryolu, havaalanı ve limana yakınlığı, İzmir-Aydın otobanı ve otoyol içinden geçmesi, 2 organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapması, son yıllarda Torbalı'nın marka değerini giderek artıyor. Philip Morris, JTI, Merinos, Tukaş, TAD, TTL, Agromey, Dr. Oetker, Özgörkey, İşbir Sünger, Alfemo, Sun Tekstil gibi uluslararası derecede büyük firmalara ev sahipliği yapan Torbalı, her dönem yatırımcının ilgisini çekiyor.

Dünya markalarını bünyesinde bulunduran ilçe, son yıllarda ödediği vergi rakamları ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin en çok vergi verenler listesinde İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir'den sonra gelen Torbalı, İzmir'in de vergi yükünün yüzde 54'ünü tek başına karşılıyor. 2 bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiği Torbalı, tarım ve sanayinin harmanlandığı önemli bir üretim merkezi konumunda. Ekonomisi, tarım, hayvancılık ve sanayiye dayalı olan Torbalı, gelişimiyle de İzmir'in en gözde ilçeleri arasında yer alıyor.

EKONOMİYE TAM DESTEK

İlçede, 25 yıl öncesine kadar tarımsal ürünleri işlemek için çırçır, iplik ve zeytinyağı tesislerinden ibaret olan sanayi şimdi mobilyadan tekstile, dondurulmuş gıdadan sigaraya, otomotivden deriye kadar birçok faaliyet koluna ayrıldı. 2010 yılı itibari ile toplamda 513 milyon dolarlık ihracat yapan Torbalı'da, ihracat rakamları 2011 yılında 550 milyon dolar, 2012'de ise 603 milyon dolara kadar yükseldi. 2013 yılında ise ihracat rakamı 778 milyon 830 bin dolara kadar çıktı. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.