TOPLANTI SAMSUN'DA YAPILDI

TOPLANTI SAMSUN'DA YAPILDI
Mimar Sinan Mühendisler Birliği Orta Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun'da gerçekleştirildi

Mimar Sinan Mühendisler Birliği Orta Karadeniz Bölge toplantısı, Samsun, Ordu, Amasya, Sinop ve Tokat temsilciliklerinin katılımı ile Samsun'da OMTEL Otel'de gerçekleştirildi.

Program Genel Başkan Dr. Muhammet Garip ve Orta Karadeniz Koordinatörü Mehmet Maraş'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Progra Mimar Sinan Mühendisler Birliği tanıtım filmi ile başladı. Ardından Genel Başkan Dr. Muhammet Garip ‘in konuşması ile devam etti. Garip “Derneğimiz kişisel bilgi ve becerinin daha etkin kullanımı ile bir araya gelerek birbirinden güç ve destek alarak sinerji oluşturmaktadır.

İlim ve gönül insanlarının da tavsiyeleri doğrultusunda, yaşadığımız topluma daha verimli hizmetler sunabilmek ve kendimizi, çocuklarımızı ve toplumu geleceğe daha iyi hazırlamak adına “Mimar Sinan Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği Derneği” kurulmuştur.

Modern toplumlarda takım çalışması ve örgütlü toplum yapısını oluşturabilmiş olan milletler birçok bakımdan diğer milletlere üstünlük sağlamışlardır. Bu sebeple mimarlık ve mühendislik mesleğindeki arkadaşlarımızın birbiri ile dayanışma ile mesleklerini sürdürmesi şüphesiz verimliliklerini artıracaktır.

Hedefimiz mimarlık ve mühendislik ortak paydasındaki tüm sağduyulu kesimlere ulaşmaktır.

Farklı kesimden insanların katılımı ile tek ses ancak farklı renkler bir arada bulunabilecektir.

Kendimizi bu alandaki derneklere alternatif olarak değil “hayırda yarışan” bir rakip olarak görüyoruz. Birliğimizin aynı kulvardaki oluşumlardan farkı mimarlık, mühendislik, kentleşme, teknoloji ve hayat standartlarına ilişkin konulara derinlikli, kritik-analitik, felsefi ve entelektüel bakış açısıyla yaklaşması olacaktır” dedi.

 

Daha sonra “Mühendishâne” projesinin tanıtımını yapan Garip, “Amacımız fütüvvet geleneğine ve medeniyet tasavvuruna sahip ve dünyada olup bitenleri kritik analitik süzgeçten geçirerek değerlendirebilme kabiliyetine sahip, aslına ve nesline karşı kendini sorumlu hisseden, çağın gerektirdiği entelektüel bilgiye sahip, sosyal yönü güçlü, dünyayı iyi okuyabilen, sorun çözme yeteneğine, teknoloji ile barışık ve inovatif düşünceye, sağlıklı ve kaliteli hayata ve çalışma prensibine sahip, İş işleyişi ve stratejilerini bilen, piyasaya hazır kişisel kariyer planını yapmış, mesleğinin erbabıı mühendisler ve mimarlar yetiştirmektir. Bunun için mücadele etmekteyiz” dedi.

Daha sonra, illerde gerçekleştirilecek olan etkinlikler faaliyetler ele alındı. Program, il temsilcilerinin faaliyet planlarını anlatmasıyla tamamlandı. Emrah ŞAHİN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.