TOK'TAN KADEM ZİYARETİ

TOK'TAN KADEM ZİYARETİ
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kadın ve Demokrasi Derneği Samsun Temsilciliğini (KADEM) ziyaret etti

İlkadım Haber

Erdoğan Tok

 

Kadıköy Mahallesi Paşa Konağında bulunan dernek binasında Başkan Tok’u KADEM Başkanı Meral Kıvırcı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

KADEM’DE AKTİF ÇALIŞMALAR…

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Kadın ve Demokrasi Derneği Samsun Temsilcisi Meral Kıvırcı, Kadının aile içi ve sosyal rollerinin dengelenmesi adına kadın hakları ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kıvırcı, Kadının sosyal yasal hakları ile ilgili eğitimler programları, konferanslar, çalıştaylar yapacaklarını söyledi.

 

“KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ.”

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin faaliyetlerini önemsediklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti. Kadınların siyasette ve toplumsal faaliyetlerde aktif yer almasını desteklediklerini açıklayan Başkan Tok, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içerisinde aktif bir şekilde yer alıyor. Kültür merkezlerimizde bayanlar, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmek için “Aile Okulu” eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Yine mahallerde parklarda oluşturduğumuz alanlarda kadınlar fitness kondisyon aletleri ile sağlıklı yaşam için spor yapabilmektedir.” dedi.

“YENİ MERKEZDEN EN ÇOK KADINLAR FAYDALANACAK”

Belediye olarak 3,5 yılda hayata geçirdikleri projeleri de anlatan Başkan Tok, Unkapanı Kültür Merkezi’ni yıktıklarını yerine muhteşem mimarisiyle özellikle kadınları ilgilendiren birçok olanağa sahip çok amaçlı kültür ve yaşam merkezi inşa ettiklerini ifade etti.  Yıkımını yaptıkları merkezin yerine sosyal, kültürel, sportif ve ticari yaşam alanlarına dönüşecek dev bir kültür ve yaşam merkezi yaptıklarını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Burada ticaret merkezi, otopark, düğün salonu, hanımlar yaşam merkezi ve kültür merkezi ile çok fonksiyonlu bir yaşam merkezi kazandıracağız. Yapılacak olan bu bina sadece bayanlarımızın değil, Unkapanı Mahallemizin de çehresini değiştirerek modernlik katacak. Bu merkezimizde bulunacak olan otoparkımızda bölgenin otopark sıkıntısına da çözüm bulmuş olacağız. Bu projemiz şimdiden hanım kardeşlerimize kurs hocalarımıza mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ziyarette kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek, günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.