Tok’tan Çanakkale Mesajı

Tok’tan Çanakkale Mesajı
Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çanakkale Zaferinin 104’üncü yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Destanının beka mücadelesi sonrası elde edilen zafer olduğunu söyleyen Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bugün milletçe devletin ve milletin geleceği adına 104 yıl önce verilen beka mücadelesi ile destanlaşan Çanakkale ruhu etrafında birleşmeliyiz” dedi.

“14 BİN 700 İLKADIMLI ÇANAKKALE’YE GÖTÜRÜLDÜ”

Çanakkale Zaferinin bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz destansı hatırası olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “ Ecdadımız kutsal vatan topraklarımız için canını verdiği tarihi destanın yazıldığı mekânlara vatandaşlarımızı ulaştırmayı boynumuzun borcu bildik. ‘Bir Destandır Çanakkale’ dedik. Bu destanı nesilden nesle aktarma görevini seve seve üstlendik. 14 bin 700 İlkadımlı’yı Çanakkale’ye gönderdik. Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımızı tarihimizin en önemli yerlerinden olan Çanakkale ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduk.” dedi.

"BU VATANIN HER KARIŞINDA ŞEHİTLERİMİZİN KANI VAR"

Vatan müdafaası için 104 yıl önce birleşen yüreklerin, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruh, aynı inanç ve kararlılıkla, çarptığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Bugün her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan kutsal vatan toprağı, her türlü zorluğa rağmen vatan ve millet sevgisini canından üstün bilerek görevlerini fedakârca yaparken yaşamlarını yitiren aziz şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Çanakkale’de ve bu ülkenin her bir yerinde kahramanca canlarını veren şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan ve bayrak sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün sembolüdür. Her zaman kalbimizde yaşayacaklar. Büyük bir cesaret, azim ve inançla sergiledikleri kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Çanakkale Zaferimizin 104’üncü yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.