Tok’tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Tok’tan 19 Eylül Gaziler  Günü Mesajı
“Hürriyetimizi Gazi ve Şehitlerimize Borçluyuz”

Şehitlik ve Gazilik Türk Milleti’nin onuru ve şerefi olduğunu söyleyen Başkan Tok, “Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.” diye konuştu.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak gazilik mertebelerinin önemine değindi.

Türk Milletinin 15 Temmuz darbe girişimine karşı 2'inci Kurtuluş Savaşından zaferle çıktığını ifade eden Başkan Tok, “ O karanlık gecede ihanet çetesinin darbe teşebbüsüne karşı vatanını canından aziz sayan milletimiz Gazilik ve Şehitlik makamının Türk  Milleti için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.” dedi.

“VARLIĞIMIZI GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Türk tarihi, kutsal vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle dolu olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı  Erdoğan Tok, " Gazi ve şehitlerimiz, bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir.  Bugün de, ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakarlıkla görev yapmaktadırlar. Aziz milletimiz,  kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. " dedi.

“GAZİLERİMİZ ONUR VE ŞEREFİMİZDİR”

15 Temmuz akşamı Türk tarihine altın harflerle yazılacak bir başarı hikayesi yazıldığını kaydeden Başkan Tok, " 15 Temmuz  Şehit ve  Gazilerimiz o akşam büyük bir destan yazdı. Tarihin akışını değiştiren büyük mücadeleler vererek, canlarını hiçe sayarak vatan ve bayrak için hayatlarını feda etti.  Tankların altında ezildiler. Kurşunlara siper oldular. Onlar tarihin akışını değiştirdi. Allah’ım onlara rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin. Eğer o şehitler olmasaydı, halkımız meydanlara dökülmeseydi, bizler bugün yaşamayacaktık. İhanet çetesine karşı o gece, Milli Mücadelemizi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Tıpkı  Kurtuluş Savaşında olduğu gibi milletimizin her ferdi o gece ülkesi ve milleti için ölüme koştu. O gece vatandaşlarımız varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, vatanımız, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur. Bu bilinçle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malüllerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.