Tok; "Muhtarlar, Gözümüz Kulağımız"

Tok; "Muhtarlar, Gözümüz Kulağımız"
Muhtarların belediyenin gözü ve kulağı olduğunu söyleyen Başkan Tok, Belediye ile muhtarlar arasında koordinasyonun sağlanması, hizmetlerin verimli, etkin ve kısa sürede çözümü için muhtarlıklar müdürlüğü kurduklarını ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve mahalle muhtarlarının bir araya geldiği toplantıda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  ' Muhtarlar bizim gören gözümüz, işiten kulağımızdır." dedi.

MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU.
Mahalle muhtarların daha iyi hizmet alması için Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması için çalışma başlattıklarını ifade eden  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Geçen Mayıs ayı Meclis toplantımızda Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulması için meclisten yetkimizi aldık. Kurulacak olan Muhtarlıklar Müdürlüğü ile muhtarların dilek, temenni, şikayet ve önerileri ilgili birimlere en kısa sürede ulaştıracak. Muhtarlıklar Müdürlüğü, muhtarlar ve belediye arasında koordineyi sağlayarak, en kısa sürede çözüm yoluna gidecek. Yeni kurulması planlanan Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün yönetmeliği hazırlandıktan sonra, Belediye Meclisi’ne sunulacak. Belediye Meclisi tarafından kabul edilmesi durumunda Muhtarlıklar Müdürlüğü, Belediye bünyesinde  faaliyete geçecek."dedi. 

BELEDİYE-MUHTARLAR KOORDİNASYONU
Yeni kurulacak Muhtarlıklar Müdürlüğü ile muhtarlar ve belediye arasındaki koordinenin daha verimli olacağını belirten Başkan Tok, “Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve mahalle muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla Belediyemiz bünyesinde kurulacak olan Muhtarlıklar Müdürlüğü, muhtarlarımızın taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenecek” diye konuştu. 

"MUHTARLAR DEMOKRASİNİN GÜCÜDÜR"
Mahalle muhtarlıklarının Türkiye’de demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi haline geleceğini ifade eden Başkan Tok, “Muhtarların, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü büyüktür. Bizde, bu yüzden Belediyemiz bünyesinde Muhtarlıklar Müdürlüğünün kurulması için çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.

MUHTARLARDAN TOK'A TEŞEKKÜR
İlkadım Belediyesi bünyesinde kurulması planlanan Muhtarlıklar Müdürlüğü’nün kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Merkez Mahalle Muhtarlar  Dernek Başkanı Mustafa Öztürk, “Sayın Belediye Başkanımız Erdoğan Tok, şimdiye kadar bizim her türlü sorun ve taleplerimizden yakından ilgilendi. Böyle bir girişimde bulunması da ayriyeten bizleri mutlu etti” ifadelerini kullandı.

"KAYMAKAM ATLAMAZ; MUHTARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ"
Muhtarların, taleplerinin karşılanmasında herhangi bir sorunla karşılaşmadığı kanaatinde olduğunu belirten İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ise, "Böyle bir müdürlüğün kurulması ilçemiz için önemli. Muhtarlarımızın talepleri, istek ve önerileri daha kısa sürede çözülmüş veya karşılanmış olacak. Zaten Belediye Başkanımız, mahalle muhtarlarımızla dirsek teması olan birisi. Sizlerin taleplerini dinliyor. Muhtarların, isteklerini alıyor. Sayın Başkanımız, bir adım daha ileriye gidip böyle bir çalışma başlatmış. İlçemiz ve Belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.