Tok, eline küreği aldı

Tok, eline küreği aldı
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MEMGE Aşçılık okulu ziyaretinde fırın tezgahının önüne geçerek lahmacun pişirdi.

Aşçılık okulunda uygulamalı eğitime katılan Başkan Erdoğan Tok, kursiyerler tarafından pişirilmek üzere hazırlanan lahmacunları fırına sürdü. Usta aşçılara taş çıkartırcasına hamur teknesinde hazırlanan lahmacunu başarılı bir hamle ile kürekle fırına veren Başkan Tok’a yapılan ‘mahir usta’ yakıştırması tebessüm ettirdi. 

USTA AŞÇILARA TAŞ ÇIKARTIYORLAR
İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında, İŞKUR, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği işbirliği (ESOB) yürütülen MEMGE Aşçılık Okulu’nda eğitim gören kursiyerlerin elinden çıkan yemekler usta aşçılara taş çıkartıyor.

Tok lahmacun ve çiğ köfte yapmayıda ögreniyor
Deneyimli usta aşçıların eğitim verdiği aşçılık okulunda  eğitim gören kursiyerler Türk ve Osmanlı mutfağını da öğrenerek lezzetli yemekler yapıyor. Çeşitliliği ve zenginliğiyle Dünya mutfağında da  önemli bir yere sahip olan Türk ve Osmanlı mutfağındaki yemekler hakkında eğitimler alan kursiyerler, Anadolu’nun yöresel tatlarından olan lahmacun ve çiğ köfte yapma konusunda hünerlerini sergiledi. 

LAHMACUN PİŞİRDİ…
MEMGE kursu öğrencileri ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kursiyerlerin maharetli ellerinden çıkan lahmacun hamurunu pişmesi için kürekle fırına sürdü. Kürek üzerinde pişirilmek üzere gayet başarılı bir hamle ile fırına süren Başkan Tok’a  esprili bir şekilde ‘usta aşçı’ yakıştırması gülüşmelere sebep oldu.
 
TOK; “MEMGE ADETA FAKÜLTE GİBİ…” 
Aşçılık okulunun  fakülte hüviyetine sahip bir eğitim merkezi olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Adeta aşçılık fakültesi gibi hizmet veren MEMGE aşçılık okulunun Samsun’da  aşçı, pastacı, pideci ve garson yetiştiren kimliğe sahip olduğunu ifade etti. İstihdama yönelik bir proje olarak nitelikli  elemanların yetiştirilmesi noktasında faydalı bir kurum olan MEMGE aşçılık okuluna çok önemsediğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Belediye olarak gençlerimizin istihdam edilmelerine yönelik projelere çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl MEMGE projesi ile güzel bir ortamda gerçekleştirdiğimiz eğitimler ulusal çapta büyük bir başarı getirdi. Bu başarıyı devam ettirerek hizmet sektöründe görev alacak seçkin elemanlar yetiştirmek için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

Şenol Üstün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.