TOK BALKAN TÜRKLERİ YEMEĞİNDE...

TOK BALKAN TÜRKLERİ YEMEĞİNDE...
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlyasköy Mübadele Derneği'nin dernek bahçesinde düzenlediği 2. Pilav Günü'ne katıldı.

Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihad Yılmaz, İlyasköy Mübadele Derneği Başkanı  Mümin Erçin, İlyasköy Mahalle Muhtarı İsmail Üstün ve çok sayıda mübadilin  katıldığı pilav gününde vatandaşlarla tek tek tokalaşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  İlkadım İlçesi sınırlarında birçok mahallede mübadil yaşadığına dikkat çekerek, kendi kültürlerini, örf , adet ve geleneklerini geçmişten günümüze yaşatan mübadil derneklerine başarılı ve aktif çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

GELENEKLER YAŞATILMALI

Ata mirası olan gelenek, görenek, örf, adet ve kültürlerinin  gelecek kuşaklara aktarılması hususunda mübadil derneklerin çok aktif çalışarak başarılı işlere imza attıklarını kaydeden Başkan Erdoğan Tok, Belediye olarak hemşeri dernekleri ile sıkı bir temas içerisinde olduklarını söyledi. 

HEMŞERİLİK AİDİYETİ GÜÇLENDİRİYOR

Kültür, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması için faaliyetlerini sürdüren hemşeri derneklerinin Samsunluluk bilincine sahip olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, “Hemşerilik, aidiyet ve kimlik duygusunu anlatır. Kaynaşmaya vesile olan bu birliktelikler geçmişle gelecek arasında bağın kurulmasına vesile olur. Hemşeri dernekleri vasıtasıyla yeni nesil, birbirini tanıyor, kaynaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışma için bu kuruluşlar önemli bir fonksiyon üstleniyor” diye  konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.