TOK, “19 MAYIS TÜRKİYE’NİN MEŞALESİDİR”

TOK, “19 MAYIS TÜRKİYE’NİN MEŞALESİDİR”
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tok, yayımladığı mesajda, "19 Mayıs’ta Samsun’a atılan o 'ilk adım', Kurtuluş zaferine atılan en önemli adımlardan biridir" dedi.

 

Başkan Tok, mesajında şu sözlere yer verdi; "Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bu günde aynı şuuru devam ettirmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatmak ortak düşüncemiz olmalıdır. 19 Mayıs 1919  vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve sonuçta tam bağımsızlığını sağlayan gün olarak tarih sayfamızda yerini almıştır. Bu sebepledir ki, Mustafa Kemal Atatürk'e doğum günü sorulduğunda, 'İşte benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919' cevabını vermiştir."

 

Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyetin, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesi olduğunu anlatan Tok, mesajını şöyle sürdürdü:

"Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Atatürk gençliğine olan güvenini kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş, gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır. Türk gençliği olarak, ülkemiz ve milletimiz için her zaman sorumluluklarınızın bilinciyle hareket edeceğinize inanıyoruz. Millet ve devlet olarak sizlerle övünüyor ve güveniyoruz. Biliyoruz ki, siz gençler, Türkiye’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Bu görevin sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin de çok çalışıp ileride kendilerine verilecek görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyoruz. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlar saygılar sunarım." dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.