TOGAR'DAN DUA GECESİNE DAVET

TOGAR'DAN DUA GECESİNE DAVET
Başkan Togar’dan Demokrasi şehitleri için düzenlenecek dua gecesine davet

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Türkiye’de yaşanan darbe girişimi esnasında sokaklara inen ve darbeci askerlerce şehit edilen demokrasi şehitleri için 23 Temmuz Cumartesi günü saat 20:30’da Tekkeköy Meydanında düzenleyecekleri demokrasi şehitleri dua gecesine tüm Samsun halkını davet etti.  

Başkan Togar ‘‘Cumhurbaşkanımızın çağrısı olmadan meydanları terk etmeyeceğiz’’

Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasının ardından meydanlara akan ve darbe girişimini engelleyen milyonlarca kişinin günlerdir demokrasi nöbetlerine devam ettiğini söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘‘Bizlerde Samsun'da Türk Bayrağını eline alan on binlerce vatandaşımız ile birlikte Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetimizi sürdürüyoruz.

15 Temmuz Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış Fethullahçı Terör örgütü mensubu bir gurup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonucu vatanına milletine bayrağına sahip çıkan herkes sokaklara, caddelere ve meydanlara döküldü. Meydanlara çıkan milyonlar Türkiye'de darbeye hayır demokrasiye evet dedi. Siyasi düşüncesi ne olurla olsun herkes omuz omuza hareket ederek hep birlikte darbecilere gereken cevabı verdi. Bizler de ilk günden itibaren halkımızla birlikte sokaklara meydanlara döküldük. Günlerdir Samsun Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetindeyiz. Demokrasi nöbetimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı olmadan bitmeyecek ve hiç bir halkımız meydanları terk etmeyecek. Bizler geleceğimiz ve aydınlık yarınlar için ilçemiz halkıyla birlikte her akşam toplanarak Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz " diye konuştu.

Tekkeköy minibüsçüler derneği demokrasi nöbetimizi araçları ile destekliyor

Demokrasi nöbetini yediden yetmişe farklı siyasi görüşlerden herkesin desteklediğini ve elinden geleni yaptığını söyleyen Başkan Togar ‘‘Tekkeköy yine üzerine düşen görevi yerine getirdi. İlk günden beri meydanlarda nöbetini sürdürmeye devam ediyor. Yine Tekkeköy minibüsçüler derneğimiz tüm araçları bayraklarla donatıp, demokrasiye evet darbeye hayır yazılı pankartlarla araçlarını süslemişler. Gündüz ekmek kapısı araçları ile bizlerin yanında olduklarını sergilerlerken akşamlarıda meydandaki demokrasi nöbetlerimize katılıyorlar.   

23 Temmuz akşamı Tekkeköy’de demokrasi şehitleri için dua gecesi

15 Temmuz akşamı milletin meydanlara inerek darbe girişimini önlemesinin tüm dünyaya örnek olduğunu belirten Başkan Togar ‘‘böyle bir girişimin milletimiz tarafından önlemesi büyük bir demokrasi hareketidir. Halkımız duruşuyla darbelere karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Tanklarının önüne çıkan, silahların ve bombaların gölgesinde korkmadan yılmadan darbeye hayır diyen halkımızın birçoğu darbeciler tarafından şehit edildi. Bu demokrasi şehitlerimiz bizler için, vatan için, demokrasi için, bayrak için canlarını hiçe sayarak hakka kavuştular. İşte bu demokrasi şehitlerimizi anmak için 23 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:30’da Tekkeköy Meydanında demokrasi şehitlerimiz için dua gecesi düzenleyeceğiz. Tüm hemşehrilerimi 23 Temmuz akşamı düzenleyeceğimiz dua gecemize ve ardından sabaha kadar sürecek demokrasi nöbeti tutmak için Tekkeköy meydanına davet ediyorum’’ dedi.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.