TOGAR, TEKKEKÖY BENİM EVİM

TOGAR, TEKKEKÖY BENİM EVİM
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden Sonra Tekkeköy Belediyesi'nde altı ayda yapılan hizmetlerin ve yeni Belediye Hizmet Binası'nın tanıtımını basın mensuplarına değerlendirdi.

Cumhuriyet Bayramını Buruk Geçirdik
Tekkeköy yeni Hizmet Binasında 6 aylık hizmet sürecini değerlendirirken, sözü Cumhuriyet Bayramı'na getiren Togar,
sözlerine şöyle başladı, '' Buruk kutladığımız Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bu vesile ile tekrar kutlamak istiyorum. Cumhuriyeti kurarak, geliştirerek ve sonuçta bizlere emanet ederek; bugün, bu ortamlarda bulunmamızı sağlayan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Yine bu vesileyle; ülke olarak gündemimizin birinci sırasında yer alan ve hepimizi derin bir üzüntüye boğan; Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde yaşanan maden faciası ile ilgili derin üzüntülerimi de tekrar kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Allah, bize bu acıları tekrar yaşatmasın'' dedi.

30 Mart Yerel Seçimlerinde Ezici Üstünlükle Göreve Geldik

30 Mart Yerel Seçimlerinde ezici bir üstünlükle göreve geldiğini hatırlatan Togar,
"Vatandaşlarımızın teveccühü ile 30 Mart yerel seçimlerinde ezici bir üstünlükle bu zorlu ve meşakkatli görevi ve sorumluluğu devraldık.Tekkeköylü hemşehrilerimiz bu görev ve sorumluluğu bize layık görmüştür. Biz de sahip olduğumuz sorumluluk bilinci ile bize verilen bu görevi en iyi şekilde geçtiğimiz 6 ay boyunca yapmaya çalıştık. Görev süremizin sonuna kadar da en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.Belediyeyi devraldığımızda, ekonomik tabloyu önümüze koyduğumuzda şunu gördük: Belediyenin geliri var, belediyenin imkanları yeterli. Ancak ortada büyük bir borç var. İşin acısı; bu borcun karşılığında yapılan gözle görülür hiç bir hizmetin olmadığını müşahade ettik."
Yapılan harcamalarla Belediyenin borç içinde bırakıldığını ancak bunun karşılığında ortada görünen bir eser olmadığını söyleyen Togar,
"Örneğin bir mezbahane binası yapılmış. 1 milyon TL'ye ihale edilmiş. Açılışı için 250 bin TL harcanmış. Fakat 1 TL ödeme yapılmamış. Ve bu şekilde yapılan yanlış uygulamalarla belediyemizin borcu 33,652 milyon TL ye dayandırılmış. Bunun sıkıntısını da burada yaşayan Tekkeköylü vatandaşlarımız çekmiş. Biz, 'Borç Edebiyatı' yapmak için açıklamıyoruz bu rakamları. Göreve talip olurken, Tekkeköy Belediyesi'nin yanlış yönetildiğini ve belediye imkanlarının ehil ellerde olmadığını ifade ederken, böyle bir tablo ile karşılaşabileceğimizi de biliyorduk. Ancak madem Tekkeköy'ü Tekkeköylülerle elbirliğiyle daha iyiye taşıyacağız, mevcut tabloyu da ortaya koymak gerekiyor." ifadesinde bulundu.

Yapmış oldukları hizmetleri bir bir anlatan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bunları başlıklar halinde sunarak,
"Belediyeyi Kurumsal Hale Getirdik, İstihdam Merkezi Oluşturduk, En Modern Mezhabaneyi Hizmete Açtık, Sosyal Belediyecilik Anlayışını Benimsedik, Çözüm Merkezi Oluşturduk" dedi.
Yapılan hizmetlerih bir ekip işi olduğunu hatırlatan Togar,
"Bizler biliyoruz ki; belediyecilik ekip işidir. Tek başınıza ne kadar zorlasanız da başarı elde etme şansınız mümkün değildir. Bu bilinçle; yaşadığımız gelişime ve değişime katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarıma ve herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini noktaladı.
Serkan Alıkan








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.