TOBB Genel Kurulu’na Samsun Çıkarması

TOBB Genel Kurulu’na Samsun Çıkarması
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Divanı ve TOBB Delegeleri ile İl Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 72. Mali Genel Kurul toplantısında tam kadro hazır bulundu

Türkiye'nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen mali genel kurula, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO)temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Beytekin, Orhan Bülbüloğlu ve Oğuzhan Serinkaya, Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcıları Aydın Özvatan, Hüseyin Yalgın, Samsun TSO’nun TOBB Genel Kurul Delegeleri, Samsun TSO Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı.

Hizmet şeref belgesi verildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 72. Genel Kurulu nedeniyle ilk tören Anıtkabir’de gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​ Buradaki törenin ardından da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde, "72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni" düzenlendi. TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirilen törende 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegelere plaket verildi.

Katılım yoğun oldu

TOBB’un 72’inci Genel Kurulu ise bir gün sonra, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi. Buradaki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı eski bakanlar, oda ve borsa başkanları ile delegeler katıldı.

Hisarcıklıoğlu: “Türkiye hepimizin”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 72. Genel Kurulu’nda konuşan TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu esas zenginliğin girişimci ruh olduğunu ifade ederek, “Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız” dedi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan TOBB BaşkanıHisarcıklıoğlu,“Türkiye hepimizin” mesajı verdi.​ Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı. Konuşmasında, “Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var” diyen Hisarcıklıoğlu, yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, katma değeri artıracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-işlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcıklıoğlu ihracat kapasitesinin artırılması için KOBİ’lere daha çok ihracat yapmayı öğretmek gerektiğinin de altını çizdi. Genel Kurul, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Murzioğlu: “Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çatı örgütü TOBB’un bir kez daha başarılı bir genel kurula imza attığını belirterek, “Öncelikle her yıl olduğu gibi bu yılda genel kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayan yönetim kurulumuzun üyelerine, Meclis Divanımıza, delegelerimize, Genç Girişimciler Kurulumuza teşekkür ediyorum. İş ve siyaset dünyasını bir araya getiren genel kurulumuzda iş dünyamızın içinde olduğu sıkıntıları ve beklentileri de dile getirme imkanı yakaladık. İnşallah içinde bulunduğumuz sıkıntıları hükümetimizin de desteğiyle hep birlikte aşacağız. Genel Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da ifade ettiği gibi, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız. Önümüzde büyük hedeflerimiz var. Yol haritamızı belirleyip, her gün bir adım daha ileri gitmek zorundayız. Milletimize daha parlak bir gelecek kazandırmak için, ülkemizin yıldızını yeniden parlatmalıyız. Reel sektörümüze yeniden heyecan vermeliyiz. Bu ülkenin sorunları da, zenginliği de bizim. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.