TKDK, Samsun’da 671 projeye destek verdi

TKDK, Samsun’da 671 projeye destek verdi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Samsun'da toplam 671 projeye destek verdiklerini açıkladı.

Samsun'un Bafra ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 'Et, süt ve sebze üreticileri ve tarımı destekleme' toplantısı yapıldı. Bafra Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını Bafra Kaymakamı Halis Arslan yaptı. Ardından Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Bafra Meslek Yüksekokulunu sunum eşliğinde tanıtarak üzerinde çalıştığı 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı' projesini ve projede geldikleri noktayı anlattı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun Koordinatörü Dr. Bülent Turan ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD yatırımlarını ve yatırımcılara vermiş oldukları destekleri anlatarak katılımcıları bilgilendirdi. Turan, "Süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizmin geliştirilmesi ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi sektörlerinde 5 bin Euro'dan 3 milyon Euro'ya kadar hibe desteği verebiliyoruz. Samsun'da toplam 671 projeye destek verdiğimizin altını çizmek isterim. 104 milyon 455 bin 509 liralık hibe desteği verdik. Bu hibe desteğinden 80 milyon 190 bin 815 lirası ödendi, geriye kalan 24 milyon 264 bin 694 liralık hibe kısmı 2015 yılının ilk yarısında ödenmiş olacak." şeklinde konuştu.

İmzalanan proje sözleşmelerinin Samsun ilçelerine göre olan sıralamasında, Havza 195 proje ile 1. sırada, peşinden 128 proje ile Vezirköprü geliyor. Bafra ise 71 proje ile 3. sırada yer alıyor. Yatırım tutarları kapsamında ise 1. sırada 62 milyon ile Kavak, 2. sırada 24 milyon ile Havza, 3. sırada 21 milyon ile Tekkeköy ve 4. sırada 18 milyon dolar ile Bafra geliyor.

Toplantı sonunda Halis Arslan, Bafra İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Koordinatörü Sakine Şişman ve Fatma Nur Kara'ya hazırlattığı organik sebze ve meyve suyu karışımını denedi. Arslan, karışımdan memnun kalarak seri üretimi için çalışma başlatacağını belirtti.

Toplantıya Bafra Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, Bafra Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Yaş Sebze ve Meyve Hali Müdürü Ethem Özer, Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kibaroğlu ve kamu kurum çalışanları katıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.