TİSVA’dan Başkan Kul’a Teşekkür Belgesi

TİSVA’dan Başkan Kul’a Teşekkür Belgesi
Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Samsun'un Terme ilçesinde uygulanan mikro kredi programına verdiği destekten dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret ederek Terme ilçesinde uygulanan mikro kredi programına verdiği destekten dolayı teşekkür belgesi verdi. Ziyarete Türkiye Grameen Mikro Finans Programı Samsun Bölge Direktörü Yasin Kandemir, Galip Öztürk Salıpazarı Mikrofinans Şube Müdürü Nuray Erensoy ve Şube Müdür Yardımcısı Emin Kahramanoğlu'da katıldı. 

TERMELİ 200 KADINA DESTEK

TİSVA Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ziyarette yaptığı konuşmasında “Salıpazarı şubesi olarak 600 dar gelirli kadına hizmet vermekteyiz. 2009 yılından beri Terme’de mikrokredi veriyoruz. Termeli kadınlar olarak 200 kadın mikro krediden faydalanmaktadır. Bu kadınlarımız ayda bir kez Samsundaki Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği bahçesinde ‘Toprak Ananın Ürettikleri’ adlı pazarda satış yapıyorlar. Bu kadınlarımız içinde hayvancılık, tarım, halı dokumacılığı, el işi yapanlar var. Başkanıma bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

TİCARETTE KALİTEYİ ARTTIRACAKLAR 

Kadın istihdamı noktasında son yıllarda yaşanan pozitif gelişmelerin yanında, ticari girişimcilik anlamında her geçen söz sahibi olmaya başlayan kadınların Türkiye'nin gücüne güç kattığını dile getiren Başkan Kul, Türkiye'de kadınların siyasi ve ticari hayatta ön plana çıkmasının kalitenin artmasına neden olacağını belirtti. Kadın elinin değdiği her yerde güzelliklerin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Kul, “Kadınlarımızın ticari, sosyal, siyasi, vakıf ve dernek gibi kurumların içerisinde daha fazla olmalarını arzu ediyoruz. Güçlü Türkiye ancak kadınlarımızın başarısıyla elde edilebilir. Her alanda daha aktif rol alan kadınlarımız, Yeni Türkiye’nin gücüne güç katacaktır." şeklinde konuştu.

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Ziyaretlerinden dolayı Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve ziyaretçilere teşekkür eden Kul sözlerine şöyle devam etti. "Sizlere kadınlarımıza verdiğiniz maddi destekten dolayı çok teşekkür ederim.  Aile içinde kadınlarımız çok önemli bir yerdedir. Kadınlarımızın aile ekonomisine olan katkıları da gün geçtikçe büyüyor. TİSVA olarak verdiğiniz maddi destek kadınlarımızı pazarda daha da güçlü kılıyor. Terme Belediyesi olarak sizleri desteklemeye devam edeceğiz.” 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.