TİRİT SEZONU AÇILDI

TİRİT SEZONU AÇILDI
Havza Belediyesi tarafından düzenlenen yılın ilk tirit gecesi ile tirit sezonu resmen açılmış oldu

SEZON RESMEN BAŞLADI
Havza ve bölgesinde kış aylarının vazgeçilmezi olan tirit sezonu Osmanlı Sofrası'nda düzenlenen muhteşem bir Tirit Gecesi ile resmen açıldı.
Havza Belediyesi tarafından Osmanlı Sofrası tesisinde düzenlenen geceye Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri katıldılar.   

HAVZA TİRİDİ FARKLI
Gece’de bir konuşma yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz kaz tiridinin bölgesel bir ürün olduğunu belirterek; “Uzun uğraşlar sonucu bölgemiz adına kaz tiridinin patentini aldık. Kış aylarının vazgeçilmezi tirit Türk Patent Enstitüsü tarafından “ Samsun Kaz Tiridi” adı ile patentlendi ve tescili yapıldı. Bir çok yerde tirit yapılır. Fakat Havza’da tirit kazların asılması ile yapılır ve yaklaşık 3 – 4 saat sürer. Tiritteki asıl amaç yemek değil. Uzun kış gecelerinde sıcak dost ortamları kurmaktır. Bu geleneği tanıtmak için 12 yıldır Samsun başta olma üzere İstanbul’da tirit geceleri düzenledik. Avrupa’da farklı şehirlerde tirit gecesi düzenlemekteyiz.” dedi.   
TANITIMDA  İSTENEN BAŞARILDI
İkiz gelinen noktada Samsun başta olmak üzere Tirit birçok yerde tanındığını belirterek; “Tanıtım konusunda istediğimiz yere geldik. Şimdi bunu ilçe ekonomisine daha fazla nasıl katkı sağlaması için çalışmalarımız devam ediyor. Tirit sezonu bu günlerde başlıyor ve Mart ayı ortalarında sona ermekte. Herkesi tirit’i tatmak için Havza’ya bekliyoruz.”dedi.
Konuşmaların ardında katılımcılara yerel sanatçıların eşliğinde tirit ikram edildi. Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.