TIR jantından soba yaptı, talepleri geri çevirmiyor

TIR jantından soba yaptı, talepleri geri çevirmiyor
Samsun'un Terme ilçesinde bir esnaf TIR jantından yaptığı soba ile iş yerini ısıtıyor.

Karadeniz insanının pratik zekâsı görenleri kendine hayran bırakıyor. Terme'nin Akçay Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Yanıkoğlu, kendi icadı olan TIR jantından soba ile iş yerini ısıttığı gibi, yöre sakinlerinden gelen taleplere de cevap vermeye çalışıyor.

Çay ocağı işletmeciliği yapan Yanıkoğlu, daha önce kullandığı sacdan yapılan sobaların ömrünün uzun olmaması nedeni ile arayışa girdiğini belirterek, "Sac sobalar uzun süre dayanmadığı için her sene bir soba atmak zorunda kalıyordum. Hurdalıkta eski araba jantları aramaya başladım. Üç tane TIR jantını üst üste koyup kaynak yaparak birleştirdim. Sobaya araba makaslarından oluşan ızgara yaptım. Daha sonra sobanın üzerinden odun atmak için de alt tarafına bir sistem yaptım. Sistem sayesinde ayağımla sobanın alt kısmındaki bölüme basarak üst kısımdaki kapağın açılmasını sağlıyorum. Böylece ısınan sobanın kapağını açarken elim yanmıyor." ifadelerini kullandı.

Yöre sakinlerinin de sobaya oldukça ilgi gösterdiğini belirten Yanıkoğlu, "Beldemizin kış aylarında oldukça soğuk olması nedeni ile köy ortamında sobanın keyfi başka oluyor. Kendi icadım olan sobayı 350 liraya mal ettim. Kahvehanelerde ve büyük mekanlar da bu tür sobalar gayet kullanışlı oluyor. Çay ocağına gelen müşterilerim kendilerine de benzer şekilde soba yapıp yapamayacağımı soruyor. Yakın çevreme yardımcı olmak adına hobi olarak bir kaç tane yapmayı düşünüyorum. Belki ilerde işi ticarete dökebilirim." dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.