TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI

TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle gerçekleşti. 

Törene; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Cengiz Batuk ile Prof. Dr. Recep Sancak, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Türker Yardan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

omu-6941.jpg

Amerikan Hastanesi Nöroşirürji Bölümü Doktoru Prof. Dr. Talat Kırış ve Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu’nun online açılış dersi verdiği törende, OMÜ Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri de merasimle beyaz önlüklerini giydi.

omu-6954.jpg

“Artık bilgiyi en hızlı üreten dünya skalasında öne geçecek”
Açılış konuşmalarıyla başlayan törende duygu ve düşüncelerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal; hayırlı, huzurlu ve başarılı bir eğitim yılı olmasını dileyerek şöyle devam etti “ Bugün öğrenci arkadaşlarımız kadar biz de heyecanlıyız. Onlar yokken Üniversitemiz virane bir alana döndü ve yaptığımız işin hazzını alamaz hale geldik. Pandemi sürecinde öğrencilerimizin varlığının ne kadar kıymetli olduğunu yaşayarak gördük. Yaklaşık iki yıldır devam eden pandemi sürecine baktığımızda da eski normale dönüşün olmayacağını kabul etmeliyiz. Yeni dünyaya hazırlanırken geçmişteki alışkanlıkları bırakarak yeni alışkanlıklar kurgulamamız gerekiyor. Yeni dünyaya açılan kapıda, stratejik öneme haiz olan en önemli unsurlardan biri ise eskiden olduğu gibi bilgi. Ancak eskiden bilgiyi en hızlı alan avantajlı konumdayken artık bilgiyi en hızlı üreten dünya skalasında öne geçecek. Sonuç olarak bilginin çok hızlı eskidiğini, değiştiğini biliyoruz. Önceden 25 yılda değişen bilgi, artık yarım günde değişebiliyor.”

omu-6959.jpg

“Kampüsü bir laboratuvar olarak kullanmalısınız”
OMÜ’nün, pandemin hemen akabinde sistemini çalıştırarak eğitime başlayan nadir üniversitelerden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Ünal, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu “Mesleğinizin en iyisi olmak için kültürel anlamda da en iyi olmalısınız. Dünyada olup bitenleri öğrenme, sonuç çıkarabilme ve neyle karşılaşacağınızı önceden kestirebilme yeteneğini geliştirmek zorundasınız. Dolayısıyla dershane kadar kütüphaneyi de iyi kullanarak nitelikli okuma yapmalı ve kampüsün sosyal imkânlarından yararlanarak kampüsü bir laboratuvar olarak kullanmalısınız.   Ayrıca hastalarınızla olan ilişkilerinizde de hastayı iyi analiz ederek iletişim becerilerinizle süreci en iyi şekilde yönetmelisiniz. İnsanın yaşamını sürdürmesi için gerekli olan sağlığını tamir etmekle görevli olan sizler, önce insanı tanımalı, kültürel beslenmenizle onlara örnek teşkil etmelisiniz.” Yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için özellikle Tıp Fakültesi öğrencilerinden pandemi kurallarına uymaları ve bu konuda farkındalık oluşturmaları isteğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Bu birlikteliğimizin tekrar bozulmaması, bu konuda göstereceğimiz hassasiyete bağlı. İşin sorumlu tarafı olarak siz Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve akademisyenlerin, farkındalık etkinlikleriyle sürece müdahil olmasını arzu ediyoruz.” dedi. OMÜ Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini protokol üyeleri ve akademisyenlerin elinden almasıyla OMÜ Tıp Fakültesinin 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni sona erdi.

tip-onluk-2021-8.jpeg

tip-onluk-2021-9.jpeg

tip-onluk-2021-16.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.