TİLKİCE GEYİKLER

TİLKİCE  GEYİKLER

Bu gün bayram ya ; gülelim istedim !
***  " Dolmuşta arka taraftakinin omzumu dürterek " Bir kişi yolla !" demesi yok mu. Para transferinde aracı kurum gibi kullanılmak ;hemde dürtülerek ! Üstüne üstlük elimde kalan kir cabası !

*** Para el kiridir !". Kulak asmayınız bu lafa.Siz hiç paraları sayıp ta elini yıkayan gördünüz mü ?Üstüne üstlük dudaklarının arasında iki parmağını şevkle nasıl da ıslatırlar.

*** (Satılık hayallerim var.İlanen duyurulur) . Dün vermiştim bu ilânı.Şu ana kadar alıcı çıkmadı hiç.Sizlerde anladınız galiba hayallerimin beş para etmediğini. Olsun be. Avuntu benim ki işte.

*** Su Bayiine verdiğim sipariş dağıtıcı tarafından getirilip ,kolileri içeriye bıraktığında " Delikanlı ! Patronuna söyle ölmüşlerinin ruhuna gitsin !" diyerek, beş kuruş vermeden kapıyı üstüne kapattım. Öylesine şaşkınca dondu kaldı garibim. Hala kapıda mıdır,yoksa patronu işten kovmuş mudur bilmiyorum.

*** Doktorumun ve anestezi uzmanının ameliyat boyunca konuşmalarına kulak misafiri oldum.Cep telefonu operatörünü değiştirerek başka operatöre taşıdığını söyleyince , dayanamadım ve "doktorum ; nereye geçersen geçte; ben operatörümün kapsama alanında kalmak istiyorum. Bana alan değiştirtme sakın ." demekten alıkoyamadım kendimi ! Ben can derdindeyim adam mal derdinde ya !

*** Su getirene " Ölmüşlerinin ruhuna gitsin !”; yemek yerken " Rahmetli bunu çok severdi.. Canına değsin ! " deriz hep . Su içiyor ruhlar ; rahmetliler sevdikleri yemekler olunca soframızda misafirler .
***" Eski çamlar bardak oldu! ". O imalatlar yok artık . Şimdilerde Paşabahçe Mamülleri,Seramik ve Plastik sanayii revançta .

*** "Ben sensiz yapamam !".. Tatava . Ne yani hep yardımcı mı kullanacaksın ?

*** Bizler; daha doğdukların da istikamet veririz çocuklarımıza .Hem de taktığımız isimlerle. Örneğin : VAROL, ÜNAL, SEVİL... gibi. Ee eli mahkum artık ; var olmaya, ün almaya ve sevil meye .

*** " Söyleyin yıldızlar sevgilim nerede ? Beklerim ben onu pencerelerde !". İlahi bestekar; yıldızlar sevgilinin çobanı mı ? Hem pencerede beklemeyle olmaz; çıkıp ta arasana .

*** Kümelenip karşıya dikmişlerdi gözlerini.Yanlarına gelen arkadaşları sordu " Nereye bakıyorsunuz ?" ." Ya Tufan'ı beklliyoruz !!" cevabını alınca; " Ne diyorsunuz siz ya ? Ne yapacağız ya şimdi ?" dedi korku ile. Arkadaşları kahkahalarla " Ya bizim hoca Tufan'ı bekliyoruz !" demezler mi ? Bir oh çekti derinden . Öyle ya nerede bulacaktı Nuh'un gemisini .

*** Susması, susturulması gerekenler o kadar çok ki ! Koli bandı stokları yetmez.

*** Rulo tuvalet kağıdı tüketimi gittikçe azalmakta . Çünkü toplum da kıç yalayıcılar her gün artmakta !
*** " Altın gibi insandır !".O mu ? Altın suyuna batırıp çıkarmışlardır. Aldanmayın .

***Güneş'i, Ay'ı, en küçük Yıldız'ı hep varlar. Ama basınca karanlık veya aydınlanınca ortalık; bir bakmışsınız yok ,bir bakmışsınız var . İnsan da öyle işte, aslında hep var olacaklar.Ama burada,ama öte alemde.Sağlamdayız anlayacağınız .

*** Vaktinde kalkamamak endişesi ile ; " uyanamam diye uyumadım !" diyerek kendini alarmda tutan insanlar var.

*** Adama bak ya tutturmuş bağlama eşlliğin de öyle iştahlı söylüyor ki : " Güzeli severler bağ arasında " diye.Allah Allah !! Sapıttı bu millet iyiden iyi ye . Ya şart mı bağ bahçe ? Yok mu başka çare !

*** Nereye gitti onca doyumsuz sevgiler,kırk yıllık dostluklar? Hadi " Elma !" çıkın ortaya .
***Ah şu şeytan yok mu . Ne yapıp yapıp ; getirip koyuyor seni rüyalarıma .Günahı onun boynuna .
***Bırakın bu yollarda birlikte ıslanmayı; romantiklik olsun diye .Şemsiye kullansanız ya !
***Hep bana söylediğin yalanlarla geçiniyorsun. Ben senin geçim kaynağınmıyım ? Lokavt ilan edersem ne yapacaksın ?
*** Bir başkanlık seçiminde 2 oy alan kişi; o gün bu gündür kendisi dışındaki tek oyun sahibini arıyor hala.Kime sorsa " ben verdim " diyorlarmış !

*** 3-5 delikanlı en işlek cadde kaldırımında yolu kesmişler nerdeyse.Geçmek müşkül . Yaklaştım yanlarına ve " Dağ başını duman almış arkadaşlar !" diye seslendim.Önderleri " Yürüyelim Arkadaşlar !" demez mi . Sevindim çok.İşte bir marşın unutulmazlığı ve yaşatılışı .

***  "Akşam oldu hüzünlendim ben yine. Gözlerinin rengi geldi aklıma .".Şükret haline be kardeşim. Ya benim gibi beş vakit hüzünlensen ve hiç gitmezse o gözler ; ne yapardın ?

*** "Yalaka,şakşakçılar şirketi" müntesipleri; iltifat adına birbirlerine " Sen bir numarasın !", diğeri de " Sende on numarasın !!" diye hitaplarına şahit olunca; dayanamadım bende onlara " Ya beyler yarışmayın .Hepiniz yüznumara sınız. Kıymetinizi bilin !" dedim. Teşekkür ettiler .

*** Şu hasretlik ne musibet şey.Uzadıkça uzuyor çektikçe ! Vazgeçip bıraksan gelip geriye can yakıyor şiddetlice..Ne olacak don lastiği sanki; mübarek şey işte !

*** Hani ; şu örgü örerken kullanılan bir metod var ya ; İki ters ,bir düz !! Ya ne sevimli iş adeta mehter marşı eşliğinde örüyorlar. Galiba onun için saatlerce usanmamaları.

***“Keyfinden fındık kırıyor !".Aman hazır keyifli iken gelsen; bir çuval da bende var !
*** Ön iki dişi çekilmiş, acıdan yüzü gerilmiş Babaanne' nin o halini gören  3 yaşındaki torunu ; yaklaştı ve elini tutup :" Üzülme babaanne; benim de bebekken hiç dişim yoktu. Bak şimdi bir sürü var .Senin de çıkar " diyerek teselli etmez mi ?

 

YA GIYAS EMMİ !!!

Ya Gıyas Emmi
Alalım bir gemi
Ne yapacaksın peki
Kotayı,rotayı
Bilmezsin ki
Düzeni,hileyi
Dümeni ..
Birde lazım
Kılavuz kaptan
Yok ya Gıyas Emmi
Vazgeç bu sevdadan !!

Ya Gıyas Emmi
Küsme,üzme beni
Alalım diyeceğim
Son model mercedesi
Bilmezsin ki
Atmasını vitesi
Keşmekeş trafiği
Kırmızı,sarı yeşili !!!,


Ya Gıyas Emmi
Tutturdun şimdi de
Alın diye yeni gelini
El insaf
Ya Gıyas Emmi
Dümen bilmezsin
Atamazsın vitesi
Kırık zaten ayağın
Elinde baston
Ne yapacaksın
Yani kadını

Of ya Gıyas Emmi
İki gün oldu
Doksanbeşe gireli
Doymadı hala gözün
Be emmi neyine
Mercedesi,gemisi
Hele de yeni gelini
Bin git en iyisi
Bak bekliyor zaten
Yeter be sana
İmamın teknesi !!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan KOÇ Arşivi
SON YAZILAR