THK ve Ülkü Ocağı, model uçak kursu açıyor

THK ve Ülkü Ocağı, model uçak kursu açıyor
Samsun'un Çarşamba ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) ile Çarşamba Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı işbirliğiyle model uçak kursu açılacak.

Ocak binasında açılması planlanan model uçak başlangıç kursuyla ilgili açıklama yapan Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş, "Kursumuzun amacı gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirip el becerisi kazanmalarıdır. Açılacak model uçak yapımı kursu önümüzdeki günlerde başlayacak. Başvurular 10 Nisan 2015 tarihine kadar ocak binamıza şahsen yapılacak. Model uçak yapım kursu ilk etap eğitim süresi toplam 3 günden oluşacak. İlk 3 günlük eğitim sonrası atılımcılara sertifika verilecek. Daha sonraki etaplar için THK ile Ocağımızı yeniden değerlendirme yapacaklar." dedi.

Model uçak eğitiminin havacılık teknolojisinin ilk adımı olduğunun da altını çizen Güreş, "Bugünün uçak modelcisi geleceğin pilotu, uçak mühendisi ve astronotu olabilir. Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu ile bu kursu açmaktan ayrıca onur duyuyoruz." diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.