TFF VE MHK'DE SAMSUN LOBİSİ

Futbol sahanın içinde oynanan bir oyundur fakat ülkemizde daha çok saha dışı olaylarla gündeme gelmiştir.

Sebepleri daha çok hakemlerin takım kayırmaları ve yaptıkları yanlışlardır. Yöneticilerin de bunlara ayak uydurması, lobi oluşturması ve art niyetli yanlış konuşmaları futbolumuzu bir adım öteye götürememiştir.

Yeni VAR sistemi uygulaması bile çare olamamıştır. VAR sisteminde bir maçta yedi hakem görev yapıyor ancak yine de hakemlerin kafası rahat değil. Böyle olunca da hatalar üst üste geliyor.

Değerli okurlarım, yazımı biraz da futbolun dışında yazdım. Geçen sezon hakemlerden çok canımız yandı. Yeni açıklanan 2019-2020 futbol sezonu hakem ve gözlemci klasmanları belli oldu.

Bakıyoruz yine Samsun hakemliği sınıfta kalmış durumda. 129 üst klasman Süper Lig yardımcı hakemimiz var. Trabzon bölgesi 11 tane, Diyarbakır bölgesi 7 tane. Küçük görmüyorum ancak Kastamonu bölgesinden bile 3 tane hakem var. Bu nasıl olacak?

Klasman hakemlerimize bakıyorum orada da durum aynı. Hakem sayımız çok az. Samsun'da 12 ay futbol oynanıyor. Bütün kategorilerde varız. Amatör takımlarımız her sene alt gruplarda Türkiye dereceleri, şampiyonlukları getiriyor. Maçlarımızı da başarılı bir şekilde Samsun hakemleri yönetiyor. Maç sayılarına baktığımız zaman aslında hakemlerimiz çok maç yönetiyor.

TFF'de Samsun'u temsil oranında, kurullarda, hakem olsun temsilci veya gözlemci olsun daha çok idareci yollamamız gerekiyor. Kimsenin hakkını yemeyelim ama kimseye de hakkımızı yedirmeyelim.

Bizim de güçlü lobimiz olsun. Bakın her yönden herkes taşın altına elini değil gövdesini koymuş durumda. Harcanan çok büyük para var bu sezonda, heba olmasın. Çünkü kimsenin bilmediği çok büyük oyunlar dönüyor. Büyük başkanlar Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık'ı yalnız bırakmayalım.

Diğer bir konu, İrfan Buz hocamızın hazırlık maçlarını kendi ayarımızda veya daha düşük takımlarla oynayacağız demesi. Geçen sezon bu tip takımların defansını açmakta zorlandık. Hoca haklı olup olmadığını göreceğiz.

Bir not yazayım. geçen sezon İsmet Hoca ligin son önemsiz maçı olan Sakarya maçına tam kadro çıktı, Sakarya ise yedeklerle. Önemsiz maçı 3-0 kazandık fakat Play-Off maçında Sakarya'ya iki maçta bir gol bile atamadan elendik. Bence İsmet Hoca yanlış yaptı...

Ünlü Teknik Direktör Sir Alex Ferguson'ın bir cümlesi var, "İstatistik mini etek gibidir, çok şey gösterir ama en önemli şeyi göstermez"

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR