TFF 1.LİG'DE ÖNE ÇIKANLAR

TFF 1.LİG'DE ÖNE ÇIKANLAR
TFF 1. Lig'de Giresunspor’un ilk yarıyı zirvede tamamladığı ligde, ilk 6 sıradaki takımlar birer puan farkla sıralandı. Lider Giresunspor üst üste 10 maçta, Tuzlaspor ise art arda 8 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Yılport Samsunspor ise İstanbulspor ile birlikte üst üste 7 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. 

Giresunspor'un zirvede tamamladığı TFF 1. Lig 2020-2021 sezonunun ilk devresinde, liderden itibaren 6. sıraya kadar ekipler birer puan farkla sıralandı. Sezon sonunda ilk iki takımın doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımların play-off oynayacağı 1. Lig'de, play-off etabının ardından bir ekip daha üst lige çıkacak. Ligde son 3 sırada yer alacak ekipler ise TFF 2. Lig'e düşecek.

gol-1.jpeg

 İlk 17 haftalık süreci 35 puanla Giresunspor'un lider tamamladığı ligde, Karadeniz temsilcisini 34 puanlı İstanbulspor, 33 puana sahip Yılport Samsunspor, 32 puanlı Altay, 31 puana ulaşan Adana Demirspor ve 30 puanlı Tuzlaspor izledi. Devreyi 3 puanla tamamlayan Eskişehirspor, 9 puanlı Ankaraspor ile 13 puana sahip Akhisarspor ise düşme hattında bulunuyor. Altınordu'nun 1, Adana Demirspor, Altay, Ankara Keçiörengücü ile Tuzlaspor’un ikişer, İstanbulspor’un 7 haftayı lider tamamladığı ligde ilk yarının son haftasında liderliği Altay'dan devralan Giresunspor, devreyi zirvede tamamladı.

lig-1-001.jpg

Seriler
Giresunspor'un devre arasına 6 maçlık galibiyet serisiyle girdiği ligde, Altay 5, Royal Hastanesi Bandırmaspor, Yılport Samsunspor ve İstanbulspor ise dörder müsabakadan art arda 3 puanla ayrıldı. Giresunspor üst üste 10 maçta, Tuzlaspor art arda 8 karşılaşmada, Yılport Samsunspor ve İstanbulspor üst üste 7 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Eskişehirspor'un henüz galibiyetinin bulunmadığı ligde Akhisarspor ile Beypiliç Boluspor üst üste 9, Ankaraspor ile Aydeniz Et Balıkesirspor ise art arda 8 müsabakada rakiplerine üstünlük kuramadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.