TEZEK

Çağrını aldım, büyük Türk Milleti için ,bağımsız,özgür bir Türkiye için bende varım… ‘’HAYIR’’  Sende var mısın ?, Zinciri devam ettiren ,çağrıyı alan vatan severler paylaşsın.
‘’Aydınlık bir gelecek için’’ Arda Turan ‘’ Ben EVET  diyorum ya sen Burak ‘’,‘’ Bende EVET  diyorum’’
Süper bir referandum süreci başladı, sonuçta ülke kazanacak. Sandıktan ‘’EVET’’ te çıksa, ‘’HAYIR’’da çıksa ülke aydınlık bir geleceğe koşacak.
Referandum için kampanyalar başlatıldı fakat önce ki gün Samsun’da ki gündem Doğal gazdı. Vatandaşın derdi referandum değil , evi nasıl ısıtabilirim veya  bir tencere yemek nasıl yapabilirimdi.
Evin doğal gazlı olmasına sevinenler kadar, bizimde evde doğal gaz olsa diye hayal kuranlar dün yer değiştirdi. Çay yapmak için ocağı açtığında ocağın yanmadığını gören kişinin ilk yaptığı şey, elektrik lambasına yönelerek  elektriğin olup olmadığını kontrol etmekti. Elektrikte var, e o zaman sorun nedir ?  Doğal gazın kesilmesine alışık olmayan insanların ilk tepkisiydi bu.
Allahtan evin bir köşesinde küçük bir piknik tüpü duruyordu, elektrikli ısıtıcıyı kullanmıyoruz  diye bir yerlere göndermiştik. Eğer bir gün daha sürerse gaz sorunu ,yeni bir ısıtıcı almak zorunda kalacağız.
Konu ısınma veya yemek yapma olunca sosyal medyada bununla ilgili resimler dolanmaya başladı, kimisi kuzinenin karşısında ısınıp çay ve yemeklerin ısınışını gösterirken, kimisi de küçük  bir elektrikli ısıtıcı ile ayaklarını ısıtmaya çalıştığını fotoğrafladı.
Fakat şuana kadar tezek ile ısınan bir kişinin fotoğrafına rastlanmadı. Ne kadar kolay bir söylemdi, ‘’Rusya gazı keserse tezek yakar ısınırız’’ söylemi. Hangi evde tezek yakacaktınız ?  Evler kaloriferli veya doğal gazlı diye binalarda sadece bir baca deliği bırakılıyor. O baca deliği de en güzel eşyaların yer kapladığı, sadece misafire açılan büyük salonlarda bulunuyor.
Kuzine alıp oraya koyarsınız, dolardan daha hızlı değeri artacak olan tezek’i de bir yerden tedarik eder nostaljik  günler  geçirirdiniz. Tabi ki tezek sembol sadece, odun- kömür alınıp o evin en kutsal odasında ısınma ve yemek işine çözüm bulunabilinir. Yeter ki zorda kalmasın bizim millet.
Yerel bir gazetenin konu ile ilgili haberinin altında ki yorumda oldukça ilginçti, ‘’ Mağduriyetimizin karşılanması için bu ayki fatura sorumlu şirket tarafından ödensin’’  ilginç bir yaklaşımdı.
Sormak gerekiyor, o  doğal gaz boru hattı ve yapılacak yol çalışması planlanırken böylesi bir kaza ihtimali düşünüldü mü ?
Düşünülmüştür mutlaka, onca mühendis, onca planlayıcının olduğu yerde böylesi basit bir şey düşünülemez mi ?
Sorun ne o zaman, kazı yapan makineyi kullanan operatör, suçluyu bulduk mu ?
Evet suçlumuz bulundu, o zaman çok fazla konuşmaya gerek yok, mağduriyetimizin giderilmesi diye yazılar yazmaya da hiç gerek yok, bildiğiniz ,evine ekmek getirmek için çalışan bir operatör , tüm şehrin doğal gazını kesecek hamleyi yapmıştır.
Aydınlık günler bizi bekliyor mutlaka, her olayın ardında bir sorumlu yakalayabiliyorsak işte bizim için aydınlık günlerin başlangıcı veya işareti budur. Olayın sorumluları yakalanır, ama olayın sorumlusuna kalır tüm ceza, başında kiler, onlar tedbirlerini almıştır mutlaka, ama iş makinesi operatörü duyarlı olamamıştır. Yaşanılmış bir mağduriyet mi var ? E hizmeti en güzel şekilde alırken sesiniz çıkmıyordu, küçük bir hatayı nasıl gündemde tutuyorsunuz ?
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR