TEŞKİLAT SİL BAŞTAN!

TEŞKİLAT SİL BAŞTAN!
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter İlhan Bayram'ın göreve geldiği günden beri üzerinde çalıştığı konu olan belediye teşkilat şeması Mustafa Demir'in de görüşü ve onayıyla kökten değişecek.

'PASİF DAİRE BAŞKANLIKLARI VAR'
Genel Sekreter İlhan Bayram ayrıntılarını verdi ve komisyonda şunları paylaştı:'' Kamu kuruluşlarında da özel sektörde de zaman zaman böyle değişiklikler yapılabilir. Bu teşkilat şemaları hazırlanırken işletmeciliğin verimlilik esasını sağlama temeline dayanır. Aramızda muhakkak bu işin uzmanları da vardır. Burada esas olan yatay ve düşey ilgilenme, verimlilik. Düşeyden kastım, en alttaki imza yetkili memurdan Başkana kadar çıkan. Yatayda da İnsan Kaynakları Daire Başkanlığından Fen İşleri Daire Başkanlığına kadar malum belediyeler hayatın içinde hayatın her evresinde bir çalışması ve dahli var. Bununla ilgili de ilgili birimler var. Şu andaki teşkilat şemasında 29 daire başkanı var. Bunların 24 tanesi aktif geri kalanı pasif. Yani elemanı olmayan sadece daire başkanı olan. 121 tane şube müdürümüz var. Biz bunları daha hızlı daha aktif daha verimli nasıl çalıştırabiliriz, teşkilat şemamızın ne olması lazım diye uzun zamandır uğraşıyoruz. Diğer büyükşehirlerin teşkilat aşamalarına bakıldı. Özel sektörde konusunda iyi olanlardan görüş alışverişleri yapıldı. Türkiye son 1 yıldır Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçti. Artık Devlet genelinde de yönetim tarzımız değişti, daha seri daha hızlı verimli ve aktif bir yönetim anlayışı var. Belediyemizde buna uygun bir teşkilat şeması oluşturmaya gayret ettik. Burada bazı daire başkanlıkları kalktı, bazıları birleştirildi. Daha az ama daha etkili karar alıp uygulayabilecek bir sistem öngördük.

aaaaaaaaaaaa.jpg

Bunu niye yaptık? Tabii her şey birdenbire güllük gülistanlık olmaz. Sonuçta bunları yönetecekler de insanlardır ancak şemanın bize engel olmaması lazım, bizi yavaşlatmaması lazım. Herhangi bir konuda, uğraştığımız herhangi bir konuda aynı anda iki üç tane yetkili olmaması, topun ortada kalmaması lazım. Öncelikle bunu temin etmeye çalıştık. Ayrıca bizim hem kırsalda hizmet alanımızda insanlar var, hizmet götürmemiz gereken yerler var hem de şehir merkezinde var. Bunların hepsi birlikte organize bir şekilde nasıl olur ona bakıldı bunlarla ilgili şube müdürlükleri kaldırıldı veya birleştirildi. 29 daire başkanlığından 21 daire başkanlığına indirildi. 121 şube müdürlüğü'nden 88 şube müdürlüğü'ne indirildi. Böylelikle hem bir ölçüde tasarruf etmiş olduk hem de top ortada  kalmadan her şey direkt sorumlusu nedir onu tanımlamış olacağız. Daha verimli bir çalışma sistemi getirmiş olacağız.

qqqqqqqqqq.jpg

İHALELER ŞEFFAF VE TEK MERKEZDEN
Şemanın engel olmaması, bizi yavaşlatmaması lazım diyerek geldiği günden beri zorlukların yaşandığını belirten Genel Sekreter İlhan Bayram, ''Destek hizmetleri daire başkanlığımız olacak, burası ihaleleri tek bir noktadan yapacak. Şuanda sistemimizde her daire başkanlığı harcama yetkilisidir. Her daire başkanlığı kendisi ayrı ayrı ayrı ihale yapabiliyor. Bunun değişik mahsurları var, değişik sıkıntıları var. 2-3 aylık dönem zarfında bunları gördük. İhalelerimiz şeffaf olacak, tek bir noktadan yapılacak. Ve kurumu satın alma merkezi bir olacak.'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum