Tesbih Yapımında Kullanılan Taşlar

Tesbih Yapımında Kullanılan Taşlar
Tesbih yapımı için çok fazla taş çeşidi yer aldığından, bu taşlar yapım aşaması çeşitlendirmede kullanılır.

 

Tesbih yapımı için çok fazla taş çeşidi yer aldığından, bu taşlar yapım aşaması çeşitlendirmede kullanılır. Tesbih için kullanılabilecek taşlar ise; kuvars, zümrüt, Oltu, akik, sedef, inci, mercan ve gibidir. Değerli taşların kullanılması, tesbihin daha güzel ve özel bir eşya olmasını sağlar.

Tesbihler için 33’lük bölümleri birbirinden ayıran kısmına nişane, iki uç tarafların birleşmesini sağlayan süslü yapısı bulunan parçasına ise imame adı verilir. Genelde gümüş ve altın püsküller ile yapılan tesbihler Osmanlı zamanında İstanbul’da yapılmıştır. Bu yüzden çok fazla VeTesbih atölyesi gibi atölyeler açılmıştır. Tesbih kullanımı oldukça önemli bir husustur. Özellikle taşların çekiş şekli örüntü ve ahenk içinde olmalıdır.

Tesbih Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Tesbih almak istiyorsanız bunun için ilk önce taşını seçmelisiniz. Taşının ne gibi özellikler içerisinde olduğuna bakın kafanıza yatan bir taşı tercih edin. taşının anlamı ve özellikleri birebir sizi anlatıyor olmalı ve sizinle bir bütün haline gelmelidir. Farklı renkleri bulunuyor ise, renk tercihi yapın ve bunun içinde hangi renk yaşınıza, tarzınıza ve kafanıza uygun geliyorsa onu satın alın.

Dışarıdan görenlerin, tesbihin sizin için özel olarak yapıldığını bilmesi önemli bir konudur. İp seçiminde de, kalitesine ve rengine göre karar verebilirsiniz. İpin kalitesi bütçenize uygun olabilir ve rengi de boncukların rengine uygun olabilir. Bu tarz seçimleri değerlendirebilmek ve fikir alarak satın almak istediğinizde VeTesbih sitesi çok fayda sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.