TERÖR VE ENGELLİ

                                                                        TERÖR VE ENGELLİ
Terör denildiğinde ilk akla gelen şiddet olmamalı siyasi bir kavramdır terör, şiddeti uygulayanlar figüran teröristdirler 30 yıldır asker, polis teröristle mücadele ediyor  1984’de üç,beş çapulcu söyleviyle başlayan PKK terör örgütü bugün açılım süreciyle dolmabahçe sarayında  mütabakat  adı altında masaya  oturdu   84’te güya kahale alınmayan hatta  yaptığı eylemlerin haberini dahi yasaklatan zihniyetler teröristle mücadeleyi terörün belini kırmak olduğunu zannedenler terörle mücadele etmemenin mağaretli anlayışı milleti yormanın, devleti çökertmenin büyük bir oyunun fügüranlığını üstlenmiş olmalarının farkında olmadıklarıda açıkça görülmüş.
30 yıldır bir çok kan akıtıldığı halde bugün bakıyorumda terör örgütün kaynakları ve nerelerden beslenildiği ve kimlerin göz yumduğunun hiç tartışılmamasının dikkatlerden uzaklaştırılması garip değil mi sizlercede ?  
Yıllarca güney doğuda akıtılan göz yaşı, kan ve maddi manevi kayıpların hesabı yapılsa sadece güney doğuyu değil memleketi 50 yıl ileri götürürdü.
Sözde kürt halkını savunan PKK öncelikle güney doğu halkına ve memlekete verdiği zarar halkların eşitliği ve özgürlüğünü kısıtlayıp yok etme derecesine getirenlerden bu şavaşın neden yaptıklarının düşünülmemesine bakıldığında halkların mücadelesi denilen ve yapılan eylemlerin halk için mi yapılıp yapılmadığının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüldüğünde gerçek halk için yapılacak olan mücadelenin içinde kan ve göz yaşı olmaması gerektiğini düşünmek bu kadar mı zor anlaşılamaz olur.
İnsanların yaşam haklarının ellerinden alınmasının yanı sıra terörist saldırıların bir çok kişinin engelli kalmasına sebep olacak husümetin nedenlerini ve niçinlerini konuşup tartışılacak bir ortamında yaratılmamasını anlamış değilim.
Terör denilince memleketimizde şimdilik ilk akla PKK ve IŞİD terör örgütleri geliyor kaynaklarını araştırmasakda. 
İş kazaları, ihmal ve çok para kazanma hırsıda teröre başka anlam katmıyor mu ? 
Yalan, dolan, iftira, İTİBARSIZLAŞTIRMA’da terörün bir başka boyutu değil mi ? Bu tip anlayışlarla kendilerine çıkar ve menfaat sağlayan gruplar’da terörün ve şiddetin oluşmasında pay sahibi değiller midir ? 
Terörün olduğu yerde terörist’in yetişmesi enzemdir, bir yerde terör varsa terörist bulmak işten bile değildir bazen duyarız ‘’ terörist bitmiyor, bitmeside mümkün görünmüyor ‘’ denir. Ancak bakıldığında terörün kaynaklarına para her şeyin önünde geliyor, gelir dağılımı adaletsizliği eğitimin ve kalkınmanın olmadığı sadece partizan düşünmenin hiçbir halkın vefa seviyesinin yükselmediği, yaşam kalitesinin akla, bilime, ilime dayanmadığı ülkelerde terörün olmaması mucize olurdu zaten bir yerde terör varsa, terörist o bataklıkda kendiliğinden oluşacağından normal yaşamın bile güçlüğü kaçınmaz olur. 
Terörün şiddet gösterdiği zamanlarda bir çok hayat gerçeklerin konuşulmadığı düşüncesinin algılatılmadığı ve bu da terör kaynaklarının beslenildiği huzurun erişilemez olduğu algısı ve yılgınlığı büyük çatışmalara şiddetin ve terör örgütlerin artmasına sebep olur ki bütün bu kaos ve olumsuzluklardan öncelikle en çok engelliler zarar görür.
Engelliliğin beslendiği yerin terör olduğunu düşünürsek zaten kendisinin sebep olduğu kaynaklar sonucunda insanların, engelli olmasına sebep olan ortamlardan çoğalan engellilik bozuk düzenin şiddetin ve terörist saldırılardan ilk etkilenecek olan kendi içinde artışına sebep olan yine engellilerimizdir. 
Başlıca savunma yapmasının zorluğu içindeki engelli yaşamınıda yitirmek zorunda kalacaktır. 
Terör şiddetinin ilk öğretisi kendi yaşamını idame ettirmek için başkalarını yok etmekdir terörin beslendiği bu kaynaktan hak eşitlik özgürlük çıkmayacağına göre bütün bu olumsuzlukdan başkalarının faydalanacağının algılanmaması dahi terörü besleyen unsurlardır. 
Saygılar sevgiler benden terör bataklığının kurutulduğu  umut  dolu güzel yarınlar sizlerin olması dileğimle siz değerli okuyucularımın olsun 
                                 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR