TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ'A 'ARALIK' DARBESİ

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ'A 'ARALIK' DARBESİ
Terör örgütü DEAŞ'a karşı kararlı ve etkin mücadelesini sürdüren Türkiye, yılın son ayında da örgüte operasyonlarla ağır darbe vurdu.

Terör örgütü DEAŞ'a karşı etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, yılın son ayında da yurt genelindeki operasyonlarla örgüte nefes aldırmadı, teröristlerin planladığı eylemler güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla engellendi. DEAŞ'a karşı çalışmalarını sürdüren ve şehirlerin yanı sıra sınırda da güvenlik önlemlerini artıran Türkiye, terör örgütüne yönelik hem yurt içi hem de dışında çok yönlü mücadele sergiliyor. İnsanların en mutlu günlerini kana bulayan, yaşlı ve çocukları hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü DEAŞ'a yönelik yurt içindeki operasyonlar kararlılıkla devam ediyor. Polis, jandarma ve hudut birliklerinin aralık ayında yürüttüğü çalışmalarda çok sayıda DEAŞ üyesi gözaltına alındı, örgüte ait doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi. Özellikle yeni yıl öncesi şafak vakti ve farklı kentlerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla örgüte nefes aldırmayan güvenlik güçleri, teröristlerin düzenlemeyi planladığı çok sayıda eylemi başarılı çalışmalarla engelledi.

Aralık ayında 333 zanlı yakalandı
Derlenen bilgilere göre, geçen ay düzenlenen operasyonlarda aralarında çok sayıda yabancının da bulunduğu 333 zanlı gözaltına alındı, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok miktarda mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi. Zanlılardan bir bölümü sınır dışı edildi, mahkemeye çıkarılanlardan 38'i tutuklandı. Şüphelilerden bazıları sınır dışı edildi, bazılarının ise adli makamlardaki işlemleri sürüyor.

Yeni yıl öncesi DEAŞ'a darbe
Güvenlik güçlerince yeni yıl öncesi örgüte ağır darbe vuruldu. Ankara, İstanbul, Batman, Kayseri, Adana, Bursa, Hatay, Samsun, Bingöl, Mardin, Kırşehir, İzmir, Kocaeli, Gaziantep ve Muş'ta 30-31 Aralık'ta düzenlenen operasyonlarda 184 şüpheli gözaltına alındı. Kırşehir'de gözaltına alınan 5 zanlı, Gaziantep'te gözaltına alınan 12 zanlıdan 4'ü, Kocaeli'de 3, Denizli'de ve Samsun'da ise birer şüpheli tutuklandı. Diğer zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

thumbs-b-c-74d30ac38b72469331a4adfd2ee70a84.jpg

DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi yakalandı
Burdur ve Hatay'da eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen terör örgütü DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticisi M.E'nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli yakalandı. M.E'nin 2013-2017 yıllarında örgüt elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'den direkt emirler aldığı, örgüt içindeki çocukların eğitiminden sorumlu olduğu, eğittiği çocuklardan görüşlerine uymayanları infaz ettirdiği, DEAŞ'lı çocukların eğitimleri için özel ekip kurduğu ve örgüt propagandası için video yayımlandığı, Bağdadi'nin öldürülmesinden dolayı Türkiye'de intikam eylemi yapmayı planladığı tespit edildi.

110 yabancı terörist savaşçı ülkelerine gönderildi
İçişleri Bakanlığınca 1 Kasım-19 Aralık tarihlerinde 110 yabancı terörist savaşçı ülkelerine gönderildi. 11 Kasım-19 Aralık'ta 21 Alman, 13 Fransız, 5 İngiliz, 2 Belçika, 2 Hollanda, 2 Faslı, 2 Kosovalı, bir Danimarkalı, bir ABD'li, bir Yunanistanlı, bir İrlandalı, bir Avustralyalı ile diğerleri farklı uyruklardan olmak üzere 110 YTS sınır dışı edildi. Geri gönderme merkezlerinde ülkelerine gönderilmek üzere 849 YTS'li kaldı. İlerleyen günlerde YTS'lerin ülkelerine gönderilmesine devam edileceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.