TERME'Yİ SEL VURDU

TERME'Yİ SEL VURDU
Samsun'da aralıksız devam eden sağanak yağış Terme ilçesinde sel ve taşkın felaketi yaşanmasına neden oldu.

Dün Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama ile bölgede aralıklarla devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü sabah saatlerine kadar Samsun,Tokat, Ordu ve Amasya çevrelerinde etkili olacağı belirtilmişti.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve taşan kanalizasyonlar nedeniyle ilçenin birçok mahallesinde sel ve taşkınlar meydana geldi. Tarım alanları sular altında kaldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Terme Belediyesi Fen İşleri ve DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler selden etkilenen alanda çalışmalarda bulundu.

Sel ve taşkınla ilgili açıklamada bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesine bağlı ekiplerimiz sel ve taşkın yaşanan alanlarda hızlı bir şekilde olaylara müdahale etmiştir. Başarılı ilk müdahalemizden sonra mahallelerimizin eski durumlarına kavuşmasını sağlayacağız. Yollarımızda önemli ölçüde bozulmalar meydana geldi. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Her yağmurda ilçemizde yürekler ağızlara geliyor. Bu yağmurda Terme’de DSİ projelerinin ve alt yapı çalışmalarının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Dileğimiz yağmurun şiddetini azaltması” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.