Terme'ye Köprü ve Taşkın Koruma Müjdesi

Terme'ye Köprü ve Taşkın Koruma Müjdesi
Terme ilçesinde gerçekleşen taşkın koruma projeleri ve izlenecek yol haritası Terme Belediyesinde yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Terme’de hayata geçen taşkın koruma projeleri ve yapılacak yeni çalışmaların masaya yatırılması amacıyla; Terme Belediyesi Başkanlık makamında toplantı yapıldı. Toplantıya, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun DSİ Bölge Müdür yardımcısı Serkan Kaman ve DSİ şube müdürleri ve Belediye Başkan yardımcısı Kamuran Toker katıldı. Toplantı sonrası heyet, Terme çayı etrafındaki sorunlu bölgelerde incelemelerde bulundu.

YIKILMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA
Terme ilçesinde son yıllarda yaşanan aşırı yağmurların sonrası dereler ve ırmaklarda meydana gelen yükselmeler köprü ve istinat duvarlarına zarar verdi. Öğrenci servisleri ve ağır tonajlı araçların geçtiği okullar bölgesindeki köprüde bazı demir ayaklar yan yatarken bölgedeki istinat duvarı da yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. 

KÖPRÜ VE DUVAR ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
Belediye Başkanı Şenol Kul, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Köprülerimiz sel ve aşırı yağışlardan dolayı zarar görmüş ve istinat duvarlarında sorun oluşmuştur. Okullar bölgesi olarak adlandırdığımız aynı bölgedeki bir köprümüz de zarar görmüştür. Zararın etkileri her geçen gün daha da artmaktadır. Buralarda zemin etüt çalışmalarına başladık, sonrasında projelendirme çalışması devam edecek ve ihalesi yapılacak. Yaklaşık 3 ay içesinde belediyemizce yapılacak köprü ve DSİ tarafından yapılacak duvar inşaatı çalışmaları başlayacak.” dedi.

BAHANE DEĞİL HİZMET ÜRETİYORUZ
Hiçbir bahaneye sığınmadan hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Kul, “Bu memleketin çalıştıktan gayret ettikten sonra çözülemeyecek sorunu yok. Biz bahane üretmeye değil, iş yapmaya geldik. Çünkü Terme’yi ve kadirşinas halkını seviyoruz. Terme’nin yarınlarına güzel eserler bırakmak için var gücümüzle aşk ve şevkle çalışıyoruz. Terme emin adımlarla geleceğe yürüyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.